Piciore de porc cu sos de boia dulce

0

Piciore de porc cu sos de boia dulce

INGREDIENTE 4 persoane

  • piciore de porc 800 g
  • bacon
  • ardei gras 120 g
  • roșii în bulion 250 g
  • supă de vită 150 ml
  • smântână 150 g
  • cartofi 200 g
  • paprika 10 g
  • sare, piper negru după gust
  • usturoi 10 g

MOD DE PREPARARE

  • Picioarele de porc se colorează într-o cratiță cu ulei încins, peste care se adaugă ceapă tocată, baconul tăiat cubulețe, usturoi pisat, boia de ardei și se retrage de pe foc.
  • Se adaugă supa de vită, roșiile în bulion, apa, ardeiul cuburi și usturoiul și se fierbe aproximativ 2 ore la foc mic.
  • Se verifică carnea, se adaugă cartofii curățați și tăiați în cuburi și se mai fi erbe 10 minute amestecând ocazional.
  • Între timp, realizăm un liezon din smântână, făină și puțină apă cu care reglăm consistența.
  • Verificăm și completăm gustul cu sare și piper.
  • Servim cald cu garnitură de cartofi natur.

Lasă un răspuns