Piciore de porc cu sos de boia dulce
Piciore de porc cu sos de boia dulce
INGREDIENTE 4 persoane
- piciore de porc 800 g
- bacon
- ardei gras 120 g
- roșii în bulion 250 g
- supă de vită 150 ml
- smântână 150 g
- cartofi 200 g
- paprika 10 g
- sare, piper negru după gust
- usturoi 10 g
MOD DE PREPARARE
- Picioarele de porc se colorează într-o cratiță cu ulei încins, peste care se adaugă ceapă tocată, baconul tăiat cubulețe, usturoi pisat, boia de ardei și se retrage de pe foc.
- Se adaugă supa de vită, roșiile în bulion, apa, ardeiul cuburi și usturoiul și se fierbe aproximativ 2 ore la foc mic.
- Se verifică carnea, se adaugă cartofii curățați și tăiați în cuburi și se mai fi erbe 10 minute amestecând ocazional.
- Între timp, realizăm un liezon din smântână, făină și puțină apă cu care reglăm consistența.
- Verificăm și completăm gustul cu sare și piper.
- Servim cald cu garnitură de cartofi natur.