Paste scoici cu ciuperci
Paste scoici cu ciuperci
- paste scoici
- o conserva de ciuperci la 400g
- o cutie rosii pasate
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- busuioc
- cepsoara (chives)
- 100ml ulei de masline
- Se pune intr-o cratita apa cu sare si putin ulei sa fiarba. Cand incepe apa sa clocoteasca, reducem focul spre mic si punem pastele la fiert respectand timpul scris pe ambalaj;
- Ciupercile le trecem intr-un set de apa, dupa care le scurgem putin si le tocam marunt;
- Frunzele de cepsoara le tocam marunt
- Intr-o tigaie punem 50ml ulei, ciupercile si le sotam putin pentru a evacua restul de apa din ele, dar sa nu uitati sa acoperiti tigaia cu un capac;
- Punem peste ciupercile sotate si frunzele de cepsoara, potrivim de gust cu sare si piper, lasam 5 minute sa se imprieteneasca si luam tigaia de pe foc;
- Punem in alta tigaie restul de ulei de masline, rosile pasate, frunzele de busuioc, cateii de usturoi zdrobiti cu cutitul si apoi tocati;
- sare piper dupa gust;
- 5 minute la foc si si sosul este gata.