Paste cu spanac si rosii – fara gluten

0

Paste cu spanac si rosii – fara gluten

Ingrediente:

  • 250 gr paste fusilli fara gluten
  • 2 linguri ulei masline
  • 20 gr usturoi verde tocat
  • 90 ml apa in care au fiert pastele •
  • 250 gr rosii cherry
  • 150 gr spanac
  • 15-20 frunze busuioc proaspat

 

Mod de preparare:

  • Se pune intr-o cratita, apa cu sare la fiert;
  • In momentul in care a dat apa in clocot, se adauga pastele si se lasa la fiert pana au ajuns la consistenta dorita (10-12 minute);
  • Inainte de a strecura pastele, se pastreaza un pahar din apa in care au fiert’
  • Odata strecurate pastele, se lasa intr-un castron, acoperite;
  • In acest timp se pune intr-un wok de ceramica uleiul de masline, iar cand s-a infierbantat, se adauga usturoiul tocat si se lasa 30-40 secunde;
  • Peste usturoi se pune pastele fierte, 90 ml apa pastrata de la paste, rosiile cherry taiate in jumatate si spanacul crud si spalat.
  • Se lasat totul pe foc aproximativ 2 minute;
  • Se amesteca usor, iar la final se adauga frunzele de busuioc;
  • Deasupra puteti pune parmezan proaspat ras sau fulgi de drojdie inactiva.

Lasă un răspuns