Paste cu sos pesto – fara gluten

0

Paste cu sos pesto – fara gluten

Ingrediente:

  • 250 gr paste fusilli fara gluten
  • 70 gr spanac
  • 20 gr busuioc
  • 40 gr muguri pin
  • 20 gr nuca romaneasca
  • 10 gr usturoi verde
  • sare dupa gust
  • 30 ml ulei masline
  • parmezan

 

Mod de preparare:

  • Se pune intr-o cratita, apa cu sare la fiert;
  • In momentul in care a dat apa in clocot, se adauga pastele si se lasa la fiert pana au ajuns la consistenta dorita (10-12 minute);
  • Inainte de a strecura pastele, se pastreaza un pahar din apa in care au fiert;
  • Odata strecurate pastele, se lasa intr-un castron, acoperite;
  • Pentru sosul pesto se pune in robot: spanacul si busuiocul spalat si zvantat, mugurii de pin, nuca romaneasca, usturoiul verde, sare si cei 30 ml ulei masline si am procesat pana cand s-a maruntit totul;
  • Intr-un wok de ceramica se pun pastele fierte, 150 ml apa in care au fiert pastele si sosul pesto;
  • Se amesteca usor, pana cand sosul pesto s-a distribuit unfirom peste paste;
  • Deasupra se pune parmezan ras si muguri de pin.

Lasă un răspuns