Paste cu sos pesto – fara gluten
Paste cu sos pesto – fara gluten
Ingrediente:
- 250 gr paste fusilli fara gluten
- 70 gr spanac
- 20 gr busuioc
- 40 gr muguri pin
- 20 gr nuca romaneasca
- 10 gr usturoi verde
- sare dupa gust
- 30 ml ulei masline
- parmezan
Mod de preparare:
- Se pune intr-o cratita, apa cu sare la fiert;
- In momentul in care a dat apa in clocot, se adauga pastele si se lasa la fiert pana au ajuns la consistenta dorita (10-12 minute);
- Inainte de a strecura pastele, se pastreaza un pahar din apa in care au fiert;
- Odata strecurate pastele, se lasa intr-un castron, acoperite;
- Pentru sosul pesto se pune in robot: spanacul si busuiocul spalat si zvantat, mugurii de pin, nuca romaneasca, usturoiul verde, sare si cei 30 ml ulei masline si am procesat pana cand s-a maruntit totul;
- Intr-un wok de ceramica se pun pastele fierte, 150 ml apa in care au fiert pastele si sosul pesto;
- Se amesteca usor, pana cand sosul pesto s-a distribuit unfirom peste paste;
- Deasupra se pune parmezan ras si muguri de pin.