Paste cu sos de branza – fara gluten
Paste cu sos de branza – fara gluten
Ingrediente:
- 250 g fusilli fara gluten
- 200 ml smantana lichida pentru gatit cu minimum 30% grasime
- 30g unt
- 100g branza Camembert, taiata bucati mici
- 100g branza telemea, rasa
- 200g cascaval ras (puteti combina cascaval normal cu cascaval afumat)
- sare
- piper
- 1/4 lingurita nucsoara
Mod de preparare:
- Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, timp de 9 minute (in apa clocotita, in care ai adaugat si sare);
- Intr-o tigaie, topeste untul si adauga smantana lichida treptat. Amesteca continuu. Da focul mic (la minimum) si adauga toate tipurile de branza si cascaval;
- Amesteca bine pana cand branzeturile se incorporeaza. Gusta din sos si adauga sare doar daca e nevoie;
- Adauga piper proaspat rasnit si 1/4 de lingurita de nucsoara. Amesteca continuu pana cand compozitia ta este omogena;
- Adauga in tigaie pastele (foarte bine scurse) si amesteca-le cu sosul. Opreste focul;
- Pune pastele pe farfurie, rasneste piper proaspat deasupra si, daca vrei, putin parmezan.