Ossobucco milanez – reteta, ingrediente si mod de preparare
Ossobucco milanez
Ingrediente 2 persoane
- ossobucco de mânzat 700 g
- pulpă de roșii în conservă 180 g
- unt 50 g
- vin alb sec 200 ml
- supă de pui 200 ml
- prosciutto crudo 20 g
- morcov 20 g
- usturoi 4 g
- ceapă 20 g
- țelină 20 g
- pătrunjel tocat 3 g
- coajă rasă de lămaie 3 g
- piper după gust
- sare după gust
MOD DE PREPARARE
- Intr-o crăticioară se pun 30 g de unt peste care se adaugă bucățile de ossobucco care se colorează pe ambele părți.
- Se scot bucățile de carne și se păstrează la cald.
- Tigaia se degresează și se adaugă vin alb.
- Se reduce alcoolul iar apoi se adaugă supa de pui.
- Adăugăm apoi carnea și pulpa de roșii în conservă.
- Introducem crăticiora cu bucățile de ossobucco la cuptor pentru 50 minute la temperatura de 180°C.
- Între timp realizăm garnitura din prosciutto crudo, morcov, ceapă și țelină taiate în felii subțiri ce se colorează în unt.
- Bucățile de ossobucco se scot de la cuptor, iar sosul format se amestecă cu garnitura de legume, prosciutto, coaja rasă de lămâie, pătrunjel tocat și usturoi.
- Sfat: Preparatul se poate acompania cu o garnitură de orez rizzotto, rețeta obținută fiind „Ossobucco a la Milaneze”.