Ossobucco milanez – reteta, ingrediente si mod de preparare

0

Ossobucco milanez

Ingrediente 2 persoane

  • ossobucco de mânzat 700 g
  • pulpă de roșii în conservă 180 g
  • unt 50 g
  • vin alb sec 200 ml
  • supă de pui 200 ml
  • prosciutto crudo 20 g
  • morcov 20 g
  • usturoi 4 g
  • ceapă 20 g
  • țelină 20 g
  • pătrunjel tocat 3 g
  • coajă rasă de lămaie 3 g
  • piper după gust
  • sare după gust

MOD DE PREPARARE

  • Intr-o crăticioară se pun 30 g de unt peste care se adaugă bucățile de ossobucco care se colorează pe ambele părți.
  • Se scot bucățile de carne și se păstrează la cald.
  • Tigaia se degresează și se adaugă vin alb.
  • Se reduce alcoolul iar apoi se adaugă supa de pui.
  • Adăugăm apoi carnea și pulpa de roșii în conservă.
  • Introducem crăticiora cu bucățile de ossobucco la cuptor pentru 50 minute la temperatura de 180°C.
  • Între timp realizăm garnitura din prosciutto crudo, morcov, ceapă și țelină taiate în felii subțiri ce se colorează în unt.
  • Bucățile de ossobucco se scot de la cuptor, iar sosul format se amestecă cu garnitura de legume, prosciutto, coaja rasă de lămâie, pătrunjel tocat și usturoi.
  • Sfat: Preparatul se poate acompania cu o garnitură de orez rizzotto, rețeta obținută fiind „Ossobucco a la Milaneze”.

Lasă un răspuns