Noua medicina germana, o revolutie in medicina. BOLILE AU LA ORIGINE UN SOC PSIHO-EMOTIONAL CARE SE REFLECTA MAI INTAI LA NIVELUL CREIERULUI (I)

2

BOLILE AU LA ORIGINE UN SOC PSIHO-EMOTIONAL CARE SE REFLECTA MAI INTAI LA NIVELUL CREIERULUI 

 

         Pe 18 august 1978, Dr. Ryke Geerd Hamer, M.D., la vremea aceea internist sef la clinica oncologica a Universitatii din Munchen, Germania, a primit vestea socanta ca fiul sau, Dirk, a fost impuscat.

 • Dirk a murit in decembrie 1978 si, cateva luni mai tarziu, Dr. Hamer a fost diagnosticat cu cancer testicular.
  • Din moment ce nu fusese niciodata grav bolnav, a suspectat imediat ca dezvoltarea cancerului sau poate avea legatura directa cu tragica pierdere a fiului sau. Moartea lui Dirk si propria sa experienta cu cancerul l-au facut pe Dr. Hamer sa investigheze istoricul pacientilor sai de cancer.

  • A descoperit foarte curand ca, la fel ca el, toti bolnavii de cancer pe care ii stia au trecut prin experiente extrem de stresante inainte ca boala sa se instaleze si sa se dezvolte. Observarea conexiunii dintre minte si organism nu a fost surprinzatoare. Numeroase studii aratasera deja ca atat cancerul, cat si alte boli sunt foarte des precedate de un eveniment traumatizant.

 • Dar Dr. Hamer a dus cercetarile sale cu un pas mai departe. Urmarind ipoteza ca toate evenimentele din organism sunt controlate prin creier, a analizat tomografiile pacientilor sai si le-a confruntat cu istoricul lor medical.
 • Hamer a descoperit astfel ca orice boala, nu numai cancerul, este controlata printr-o zona din creier ce ii corespunde in mod specific si este legata, in mod particular, de un conflict-soc psiho-emotional perfect identificabil. Astfel a aparut paradigma revolutionara a Noii Medicine Germane, care nu numai ca le explica in mod demonstrabil bolnavilor de cancer cauzele reale ale bolii lor, dar le ofera si o sansa reala de vindecare, fara mutilare si otravire prin asa-zisele tratamente chirurgicale, radioterapice si chimioterapice.

 
Dr. Hamer a stabilit ca „orice boala este cauzata de un soc emotional care surprinde individul total nepregatit”.

epicriza-si-etapele-unui-dhs

       In onoarea fiului sau, Dr. Hamer a denumit acest incident stresant: Dirk Hamer Syndrome, sau DHS. Psihologic vorbind, DHS este un incident foarte personal, conditionat si determinat de experientele noastre trecute, de vulnerabilitati, de perceptiile personale, de valorile si credintele personale.

      Cu toate acestea, DHS nu este doar un conflict emotional, ci el se propaga si la nivel biologic si trebuie inteles in contextul evolutiei noastre personale.

 • Animalele experimenteaza aceste socuri cu consecinte biologice in urma pierderii bruste a cuibului sau teritoriului, a pierderii unui pui, a separarii de partener sau de grup, a unei amenintari neasteptate, a unei perioade de nemancare sau a unei amenintari de moarte.
 • Un barbat, de exemplu, poate suferi un soc conflictual de „pierdere a teritoriului” cand isi pierde casa sau locul de munca, pe neasteptate;

noua-medicina-germana-4-768x356

 • pentru o femeie, un soc conflictual „in camin” poate fi o grija pentru binele unuia dintre membrii familiei;
 • un soc conflictual de tipul „abandonului” poate fi declansat de un divort neprevazut sau de o spitalizare de urgenta; copiii sufera deseori un soc conflictual „de separare”, cand mama se decide sa se intoarca la munca sau cand se despart parintii.

     Analizand mii de tomografii (CT) in relatie cu istoricul pacientului, Dr. Hamer a descoperit ca, atunci cand are loc DHS, socul impacteaza o zona specifica, predeterminata din creier, cauzand o leziune care este vizibila pe tomografie ca un set clar de inele concentrice (in 1989, Siemens, producatorul german de aparate tomografice, a confirmat ca aceste inele nu provin de la o proasta functionare a aparaturii).

 • Dupa impact, celulele cerebrale transmit socul catre organul corespondent care, la randul lui, raspunde cu o modificare maladiva specifica, ce poate fi anticipata.
  • Motivul pentru care diferitele conflicte sunt legate indisolubil de anumite zone ale creierului este acela ca, de-a lungul evolutiei noastre, fiecare parte a creierului a fost programata sa raspunda instantaneu la posibile conflicte sau amenintari. In timp ce „vechiul creier” (cerebelul, zona amigdaliana) corespunde unor „programari” legate de supravietuire, care corespund respiratiei, hranirii sau reproducerii, „noul creier” (creierul mare) este „codat” cu teme mult mai avansate, precum cele legate de autoapreciere, increderea si respectul de sine.
 • Cercetarile medicale ale Dr. Hamer sunt strans legate de embriologie, pentru ca, indiferent de felul in care organismul raspunde unui conflict, fie prin dezvoltarea unei tumori, prin deteriorarea tesutului sau prin dereglarea functionarii, toate acestea sunt corelate cu stratul embrionic al germenului din care provin atat organul, cat si tesutul cerebral corespondent.

cele-g-legi-biologice-noua-medicina-germana-8-638

        GNM „Ontogenetic System of Tumors” (Sistemul Ortogenetic al tumorilor) ilustreaza ca organele controlate de „vechiul creier” care deriva din endoderm sau organele ce deriva din mezoderm, precum plamanii, ficatul, colonul, prostata, uterul, pielea in profunzimea ei, pleura, peritoneul, pericardul, glandele mamare, etc., genereaza intotdeauna proliferare celulara, imediat dupa ce conflictul corespondent se reflecta la nivelul creierului. Tumorile acestor organe se dezvolta exclusiv pe durata fazei active a conflictului (initiata de DHS).

 • Sa luam exemplul cancerului de plaman: conflictul biologic asociat cu cancerul de plaman este un soc de tipul „frica de moarte”, deoarece, in termeni bio-fiziologici, frica de moarte este echivalenta cu incapacitatea de a respira.
 • Odata cu socul datorat fricii de moarte, celulele pulmonare alveolare care regleaza respiratia incep instantaneu sa se multiplice, formand o tumoare pulmonara.
  • Analiza tomografiilor intreprinsa de Dr. Hamer demonstreaza ca fiecare persoana bolnava de cancer la plamani prezinta o configuratie clara de tip inele concentrice in zona corespondenta din creier si ca fiecare pacient a suferit un soc conflictual emotional total neasteptat, de tipul „frica de moarte”, inaintea declansarii cancerului. In majoritatea cazurilor, teama de moarte a fost declansata de socul unui diagnostic de cancer, ce a fost resimtit ca o sentinta la moarte.

 

 • Cancerul la san, potrivit cercetarilor Dr. Hamer, este rezultatul grijilor provocate de un conflict de tipul „mama-copil” sau „probleme cu partenerul”.Aceste tipuri de conflicte impacteaza intotdeauna vechiul creier, in zona care controleaza glandele producatoare de lapte.
  • O femeie poate suferi un conflict de tipul mama-copil daca isi face foarte multe griji, atunci cand copilul ei este ranit sau se imbolnaveste grav, foarte brusc. Pe durata fazei de stres, cat conflictul este activ, celulele glandei mamare continua sa se multiplice, formand o tumora.
  • Scopul tainic al proliferarii celulare este acela de a mari capacitatea de lactatie pentru copilul suferind, grabind astfel procesul de vindecare al acestuia.
  • Fiecare femeie si fiecare femela din lumea animala se naste cu acest program de reactie biologica pentru crestere si dezvoltare.
 • Numeroasele studii ale Dr. Hamer arata ca femeile, chiar si atunci cand nu alapteaza, dezvolta tumori ale glandelor mamare, din cauza grijilor obsesive pentru binele celor dragi (a copilului care are probleme, a unui partener bolnav, sau de grija unui prieten cu probleme).

noua-medicina-germana-7
      ÎN CONCLUZIE:

 • Ceea ce a fost spus despre cancerul de plaman sau de san este valabil pentru orice alt tip de cancer ce isi are originea in „vechiul creier”.
 • Fiecare tip de cancer este declansat de un conflict, de un soc specific care activeaza un „program biologic precis”,ce permite organismului sa depaseasca obisnuintele functionarii zilnice si sa se confrunte fizic cu situatia urgenta. Pentru fiecare tip de conflict, exista o zona cerebrala specifica ce coordoneaza acest program de urgenta.
 • In vreme ce organele controlate de vechiul creier dezvolta tumori pe durata fazei active a conflictului soc, situatia este opusa in cazul organelor controlate de noul creier. Toate organele si tesuturile ce corespund si sunt coordonate de noul creier (ovarele, testiculele, oasele, nodulii limfatici, epiderma, mucoasa colului uterin, bronhiile, vasele coronariene, canalele de alaptare etc.) isi au originea in ectoderm sau in mezodermul noului creier. In momentul producerii conflictului-soc, tesuturile organelor corespondente acestei zone a creierului raspund prin degenerare celulara.
 • Necrozarea ovarelor sau a testiculelor, osteoporoza, cancerul osos sau ulcerul stomacal de exemplu, sunt situatii care apar doar atunci cand persoana se afla intr-o stare emotionala de stres relationata cu conflictele-soc corespondente.
 • Asa cum este de asteptat, distrugerile tesuturilor respective au o semnificatie biologica precisa.
  • Sa luam exemplul tesuturilor canalelor de lactatie. Ele se dezvolta mult mai tarziu decat glanda mamara, acest tesut fiind controlat de o zona mai tanara a creierului, cortextul cerebral. Conflictul biologic ce corespunde tesutului canalelor de lactatie este unul de tip conflict de separare, rezultat al unei experiente de tipul „copilul meu (sau partenerul meu) mi-a fost luat de la san”.
  • O femela din lumea animala sufera un astfel de conflict atunci cand puiul ei se pierde sau este omorat. Ca un reflex natural la acest conflict soc, tesutul canalelor de lactatie incepe sa ulcereze. Scopul acestei reactii este marirea diametrului canalelor de lactatie, astfel incat laptele nefolosit sa se poata drena mai usor si sa nu se congestioneze sanul.
  • Creierul fiecarei femei este programat cu acest gen de reactie-raspuns biologic. Din moment ce sanul femeii este asociat, biologic vorbind, cu grija si hranirea, femeile sufera un conflict-soc cauzat de separarea brusca de o persoana iubita.
   • Pe durata fazei active a conflictului-soc nu exista practic niciun simptom, cu exceptia unor ocazionale puseuri usoare in interiorul sanului.

Cu drag,

Florentina Ilisei

2 Comentarii
 1. Cornel Visan spune

  O seara frumoasa flore cf

 2. Maria Frentiu spune

  Tot ce se poate. Un soc poate genera o boala.

Lasă un răspuns