NASA anunta ca a descoperit 7 planete de dimensiunea Pamantului

8

   Nasa dezvaluie faptul ca, prin intermediul Telescopului Spatial Spitzer,  a descoperit primul sistem cunoscut de șapte planete de dimesiunea Pământului, în jurul unei singure stele. Trei dintre aceste planete sunt situate în zona locuibile, iar in zona din jurul stelei-mamă se afla o planeta stancoasa, care cel mai probabil poseda apă lichidă.

  Descoperirea stabileste un nou record pentru cel mai mare număr de planete locuibile, găsite în jurul unei singure stele, din afara sistemului nostru solar. Toate aceste șapte planete ar putea avea apă lichidă – cheia pentru viață așa cum o cunoaștem noi – în condiții atmosferice propice vietii. Dar șansele cele mai mari de a exista viata, se afla pe cele trei planete situate în zone locuibile.

  „Aceasta descoperire ar putea fi o piesă importantă în puzzle-ului de a găsi medii locuibile, locuri care sunt favorabile pentru viață”, a declarat Thomas Zurbuchen, administrator asociat al Science Mission Directorate din Washington. „Răspunsul la întrebarea „suntem singuri” este o prioritate in știință și, faptul ca  s-au descoperit pentru prima data atât de multe planete in zone locuibile, este un remarcabil pas înainte spre atingerea acestui obiectiv.”

  Situat la aproximativ 40 de ani lumină (235 de trilioane de mile) de  Pământ, sistemul planetelor este relativ aproape de noi, în constelația Vărsător. Conform precizarilor NASA, deoarece planetele sunt situate în afara sistemului nostru solar, aceste planete sunt stiintific cunoscut sub numele de exoplanete.

  Sistemul de exoplanete a fost numit TRAPPIST-1, dupa telescopul TRAPPIST situat în Chile. În luna mai 2016, utilizand acest telescop, cercetatorii au anuntat ca au descoperit trei planete în sistem. Asistat de mai multe telescoape terestre, s-a confirmat existența a două dintre aceste planete si s-au descoperit inca cinci suplimentare.

  Cu ajutorul datelor furnizate de telescopul Spitzer, echipa Nasa a masurat cu precizie dimensiunile celor șapte planete și a dezvoltat primele estimări ale maselor a șase dintre ele, permițând ca densitatea acestora să fie estimată.

„Cele șapte minuni ale sistemului TRAPPIST-1 sunt primele planete de dimensiunea Pământului, care s-au descoperit orbitând în jurul unei stele”, a declarat Michael Gillon, cercetatorul principal al studierii exoplanetelor, din cadrul  Universitatii din Liege, Belgia. „Este, de asemenea, cea mai buna ocazie pentru studierea conditiilor atmosferice de pe planete similare dimensiunii Pământului,  posibile de a fi propice vietii.”

8 Comentarii
 1. Violeta Hututui spune

  Noi specia cea mai rea, creata de bunul D-zeu, sunt sigura ca ne pregatim sa le cucerim pentru a le distruge si pe acelea ca pe Terra!!

  1. Sav Aurelian spune

   Eu mai repede cred ca vom fi distrusi de extraterestri daca ne descopera ei!

 2. Sorin Ciuculan spune

  Da’ ce ma bucur ca au facut aceasta descoperire! Cu tehnologia actuala se poate ajunge acolo in doar 820.000 de ani. 🙂

 3. Sav Aurelian spune

  Cu ce ajungem acolo? Calare pe matura?

 4. Istrate Adrian spune

  Nuuu, agentia spatiala va crea in 100 de ani un vehicol robotizat care im alte 300 de ani va ajunge acolo…stirea, daca o fi chiar cum zice nasa, s ar putea sa fie una de abatere a atentiei generale….urmeaza vreo inscenare cu un contact cu vreo molusca ce foloseste mosrse…sunt putin reticent cum de le au depistat taman acum si ca si au dat seama dintr un ochi ca ar putea fi viata pe ele

 5. Emil Tanca spune

  Extraterești, au vrut să îi vedem!!!

 6. Petricã Zabulic spune

  câte nu știe NASA să poată primi finanțare,exact ca România,de toate nu există-n lume câte știu ei,!

 7. Vali Dobre spune

  Daca vrem sa ne atingem de acele planete ca sa le administram ca pe pamant…vor ramane doar 5 planete….

Lasă un răspuns