Muschi file de porc la tigaie cu sos perigourdine
Muschi file de porc la tigaie cu sos perigourdine
INGREDIENTE 4 persoane
- mușchi fi le de porc 880 g
- sos demi-glace 200 ml
- ulei de trufe 5 ml
- ficat de rață 60 g
- ierburi aromate (cimbru, rozmarin)
- sare și piper după gust
- făină 10 g
- unt 10 g
- vin roșu 50 ml
- ulei 10 ml
- smântână lichidă 15 ml
- bacon 150 g
MOD DE PREPARARE
- Mușchiul de porc se taie în medalioane pe care le asezonăm cu sare, piper, cimbru și rozmarin și se rulează în felii de bacon.
- Medalioanele se colorează în tigaie cu puțin unt și ulei, după care se deglasează cu vin roșu, fond de vită, fi cat de rață și smântână lichidă.
- Medalioanele de porc se scot din tigaie și se mențin la cald.
- Reglăm consistența sosului cu rântașul format din unt și făină și blendăm sosul iar în momentul servirii adăugăm câteva picături de ulei de trufe