Muschi file de porc la tigaie cu sos perigourdine

0

Muschi file de porc la tigaie cu sos perigourdine

INGREDIENTE 4 persoane

  • mușchi fi le de porc 880 g
  • sos demi-glace 200 ml  
  • ulei de trufe 5 ml
  • ficat de rață 60 g
  • ierburi aromate (cimbru, rozmarin)
  • sare și piper după gust
  • făină 10 g
  • unt 10 g
  • vin roșu 50 ml
  • ulei 10 ml
  • smântână lichidă 15 ml
  • bacon 150 g

MOD DE PREPARARE

  • Mușchiul de porc se taie în medalioane pe care le asezonăm cu sare, piper, cimbru și rozmarin și se rulează în felii de bacon.
  • Medalioanele se colorează în tigaie cu puțin unt și ulei, după care se deglasează cu vin roșu, fond de vită, fi cat de rață și smântână lichidă.
  • Medalioanele de porc se scot din tigaie și se mențin la cald.
  • Reglăm consistența sosului cu rântașul format din unt și făină și blendăm sosul iar în momentul servirii adăugăm câteva picături de ulei de trufe

Lasă un răspuns