mesajul Triadei: ”Luna de zăpadă”, eclipsa de lună şi ”Cometa de Anul Nou”.

2

     

    ”Luna de zăpadă”, eclipsă de lună şi apariţia ”Cometei de Anul Nou” sunt trei evenimente astronomice care vor avea loc în noaptea de vineri şi şi care sunt vizibile în Europa, Africa, vestul Asiei, America de Nord şi estul Americii de Sud.

    În 2017 vom avea parte de patru eclipse de Soare şi Lună. (n.r. în mod normal numărul maxim al eclipselor de Soare şi de Lună dintr-un an poate fi de 7). Două au loc luna asta.

 • ECLIPSĂ DE LUNĂ şi de SOARE în februarie 2017 – Se întâmplă o dată la sute de ani!

 • Luna aceasta vom avea la 11 februarie o eclipsă de Lună şi la 26 februarie o eclipsă inelară de Soare.

 • Tot la 11 februarie cometa 45P/Honda-Mrkos-Pajdušáková devine vizibilă în emisfera nordică, apropiindu-se cel mai mult de Terra.

    Luna plina 2  Prima eclipsă de lună, la 11 februarie, când Luna intră în umbra Pământului, fenomenul fiind vizibil şi din România, începând cu ora 0.43 şi cea de a doua la 26 februarie, o eclipsă inelară de soare vizibilă în Zambia începând cu ora 8.10, ora României.

 • Luna februarie este plină de evenimente cosmice: Luna plină se numeşte Luna de Zăpadă şi prevesteşte un val istoric de omăt.

 • Fiecare lună plină are un nume – în februarie, ea poartă numele de ”Luna de zăpadă”, titlu care poate fi regăsit în trecut la triburile amerindiene. Ca urmare a perioadei în care are loc, influenţată de căderi masive de zăpadă, ea a fost denumită astfel, iar o altă poreclă folosită este ”Luna foametei”, din cauza vremii care făcea dificilă vânătoarea şi aprovizionarea cu hrană.

 • La 11 februarie, Cometa Anului Nou, cometa 45P/Honda-Mrkos-Pajdušáková, devine vizibilă în emisfera nordică, la scurt timp după miezul nopţii. Conform superstiţiilor şi tradiţiilor populare din diferite culturi, aceste coincidenţe sunt “aducătoare de dezastre”.

ECLIPSA DE LUNA IN LEU -11 FEBRUARIE 2017, ORA 2:32, ORA ROMANIEI

     Eclipsele au fost considerate ca fiind un moment de prost augur care vesteste moartea unor personalitati care ne conduc, evenimente naturale negative, violenta si agresivitate globala.

   – Acestea sunt doar mituri, deorece din punct de vedere al cazuisticii istoriei astrologiei, in timpul Eclipselor s-au produs cele mai putine evenimente negative. Iata de ce realitatea este cu totul alta!

 • Eclipsa reprezinta singurul moment astrologic energetic cand emotiile care ne guverneaza sunt reduse la tacere si suntem fortati sa privim adevarul in lumina sa naturala. In timpul unei eclipse suntem fortati sa ne confruntam cu propriile nostre slabiciuni si greseli. Nimeni nu este fericit sa-si priveasca erorile fata in fata si sa fie fortat sa-si asume deciziile de rectificare a acestora, nu-i asa? Din acest motiv, de multe ori, Eclipsele au fost privite cu suspiciune de  masele largi de oameni. Experienta unei Eclipse nu este niciodata negativa, ci doar ne pune in contact cu realitatea pe care o traim, necosmetizata.

      O Eclipsa de Luna poate produce transformari majore, este o energie imensa ce ne orienteaza mai mult spre relatii, poate declansa fel de fel de crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra, fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu noi insine, de relatia cu partenerul de viata, cu cei apropiati noua, cu societatea in care traim.

 • Este bina sa stim ca o Eclipsa de Luna este o Luna Plina ( Luna este in opozitie cu Soarele) mai puternica cu efecte de durata, emotiile sunt sporite, ceva vine in lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine.

 • Cu aceasta Eclipsa de Luna, bat clopotele astrale pentru momente de viata importante, sortite. Emotiile sunt mari iar starea de disconfort, dezorientare, ceata, manipulare, este pe masura.

 • In timpul Eclipsei de Luna ni se transmite un este un mesaj important – ce aduce fata in fata exact ca pe o table de sah:

  • –  grupul, comunitatea din care facem parte, excentricitate, inventivitate, neobisnuit, schimbarea radicala, extremism, manipulari prin idei neobisnuite chiar socante și

  • – obiceiurile ( obisnuinta este mai rea decat dragostea), aici suntem pe un teren cunoscut si dorim intr-un fel destul de accentuat sa ne scaldam in fel de fel de iluzii, sa credem ca tot ce zboara se mananca, sa credem in magii dar ar trebui sa intelegem ca o magie facuta de oameni este trecatoare, aburul ei ne poate pacali, ademeni devenind prazi mult prea usor de prins.

      Ce trebuie sa lasam in urma?  Victimizarea, viata usoara si plina de iluzii, confuzia si dezorientarea, evitarea planificarii, extremismul, hipersensibilitatea, secretele, manipularea celor multi.

  – trebuie sa abordam viata intr-un mod practic, realist, sa renuntam la comportamentul de victima, sa ne concentram asupra prezentului, sa facem planuri clare pe care sa le respectam, sa fim activi dar rationali, sa ne concentram pe aici si acum, sa facem ordine in haos, sa castigam increderea celorlalti nu prin minciuna ci prin experienta, sa ne asumam riscuri in ciuda unor temeri, sa fim moderati, sa fim foarte atenti la detalii deoarece “ intregul poate pacali daca nu stii detaliile ce il compun”.

   – tendintele negative trebuiesc transformate, depasite, pe drumul avansarii spirituale.

 • Putem vedea acuma o lupta intre dorintele egoiste, putere, dominatie, afirmarea vointei proprii, intoleranta fata de altii, nevoia extraordinara de atentie, dificultatea de a intelege autoritatea celuilalt deoarece leul da cu o mana dar ia imediat cu cealalta, atragerea adeptilor care sa cante in struna si vointa rigida, cristalizarea intereselor, inflexibilitate, interesele unui grup, societate, tara, fraternitate, acceptarea celuilalt asa cum este el.

 • Cel mai mare blocaj cantat de aceasta eclipsa de luna este legat de putere, functii inalte, iubirea aproapelui, planificarea atenta, atentia la detalii, critica excesiva, ordinea fireasca, puterea poate lega oamenii sau poate dezbina oamenii.

  • Acuma greselile sunt la fel de mari ca si virtutile oamenilor iar lipsa intelepciunii aduce un pret greu de platit.

    Eclipsa de lună din 11 februarie – ne vorbeste despre rani sufletesti si vindecarea lor prin experiente personale iar acest aspect deschide cutia Pandorei cu ranile noastre de baza, de lunga durata si nerezolvate.

 • Suntem chemati sa ne vindecam aceste dureri sufletesti, sa facem pace cu trecutul si sa privim  spre viitor. 

 • A venit timpul sa eliberam ranchiuna, mandria, judecarea celorlalti, critica excesiva, sa ne recunoastem greselile si sa cultivam empatia, dragostea neconditionata.

     Darul unei Eclipse este imens, toate lucrurile care au fost ascunse sau neglijate in viata noastra ies la lumina, sunt dezvaluite iar aceasta Eclipsa aduce energia, puterea dar si inspiratia pentru a face schimbarile de care avem nevoie. Cand nodurile lunare fac aspecte semnificative, liberul arbitru este minim, o persoana afectata de o asemenea energie are cea mai mica putere in a lua de una singura deciziile, in aceste momente, destinul, soarta lucreaza pentru persoana respectiva  in functie de ceea ce este cel mai bine pentru ea pe termen lung.

     Eclipsele de Luna fac lumina in problemele emotionale din viata noastra – este intunericul care face lumina in viata noastra, in secretele noastre ”, emotiile intense asociate cu acest moment de eclipsa pot actiona ca un ceas desteptator  in special pentru cei nascuti în preajma zilei de 11 februarie, mai, august, noiembrie.

 IMG_9270 Pe de altă parte, luna plină din 11 februarie – reprezintă perioada de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre. Este acel moment în care fluxul ajunge la maxim, creşte receptivitatea, iar sensibiliatea tuturor organismele vii este amplificată.

 • Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

 • Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

 

INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM. Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

luna plina 9

       

 •     Datorită influenţei asupra psihicului, multe persoane, în perioda de Lună Plină, se confruntă cu stări de agitaţie, frici, angoase, respectiv cu probleme în timpul somnului (când contactul cu subconştintul este mult mai intens).

 • Bineînţeles că aceaste influenţe variază de la o persoană la alta şi depinde în foarte mare măsură de sănătatea mentală, echilibrul psihic, aspiraţiile principale, încrederea în sine, solaritatea armonioasă.

 • Este important să evităm medicamentele cu efect de calmare, deoarece acestea vor fi foarte rapid absorbite în organism, iar probabilitatea de otrăvire, sau de manifestare a efectelor secundare negative este mult mai mare.

 • Se recomandă în aceste situaţii să folosim plante medicinale cu efect de calmare, sub formă de macerat la rece sau ingerarea lor sublinguală (pulbere) – de exemplu salvie, gura lupului, tei, valeriană, sulfină.

 Luna plina 1      ATENŢIE:

 • Luna Plină va amplifica stările noastre negative, cum ar fi orgoliul, mânia, egoismul, tendinţele dominatoare, etc. şi tocmai din această cauză este foarte important să ne cultivăm, mai ales în această perioadă, bunul simţ, detaşarea, umilinţa, simplitatea, bunăvoinţa, mulţumirea şi bineînţeles, nu în ultimul rând, credinţa în Dumnezeu.

2 Comentarii
 1. Cristian Mihăescu spune

  Nu mă interesează.

 2. Cornel Ilies spune

  Mult Respect Prietenă

Lasă un răspuns