Luna Neagră și Luna Nouă – la granița dintre știință, religie și mit

6

 

Conspirația ”dark moon”(Lilith) & Luna Nouă din noaptea de 30 septembrie/1 octombrie ne asigură o călătorie spre sinele nostru

       Fenomenul astronomic Luna neagră – 30 Septembrie 2016

        Un fenomen astronomic rar – Luna neagră – se produce pe 30 septembrie în emisfera vestică, deasupra Americii de Nord și de Sud și în zonele vestice ale Europei. În emisfera estică, în cea mai mare parte a Europei evenimentul se va produce pe 30 octombrie, iar în estul Asiei, în Japonia, în Noua Zeelandă și în Australia, Luna Neagră coincide cu data marcării sărbătorii Halloween – 31 octombrie.

 • Luna Neagra apare atunci cand avem doua luni noi in aceeasi luna.

    luna-neagra-600x338Spectaculosul fenomen se produce atunci când partea iluminată a Lunii este prinsă în umbra Pământului, ceea ce o face imposibil de văzut. Fenomenul se întâmplă aproximativ la fiecare 32 de luni, dar de data aceasta are o semnificaţie deosebită datorită altor activităţi din univers, ce vor avea loc în această lună. Prima zi a lunii septembrie a adus cu ea un „inel de foc“, o eclipsă de soare, Luna aliniindu-se cu Pământul şi Soarele deasupra Africii, strălucitorul astru fiind făcut să pară întunecat. Acest lucru, adăugat fenomenului „Luna Neagră“, îi face pe mulţi să se teamă de ce este mai rău.

     Portalul american natureworldnews.com notează faptul că unii oameni sunt convinși că Luna Neagră anunță în 2016 sfârșitul omenirii, iar alții spun chiar că acest lucru este anunțat în Biblie. Ei dau exemplu Evanghelia după Matei, capitolul 24, versetul 29, în care se menționează – “Iar îndată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca şi luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor se vor zgudui”.

        Alți conspiraționiști cred că sfârșitul lumii este prevestit și în Evanghelia după Luca, capitolul 21, luna-neagra1-600x375versetul 25, în care sunt notate următoarele – “Şi vor fi semne în soare, în lună şi în stele, iar pe pământ spaimă întru neamuri şi nedumerire din pricina vuietului mării şi al valurilor”.

 • Luna nouă astronomică (denumită uneori în engleză „dark moon”, adică „Lună întunecată” sau „Lună neagră”), se produce prin definiție în momentul precis al conjuncției astronomice în longitudine ecliptică cu Soarele, așa cum este văzut de pe Pământ. Această fază a Lunii este interesantă pentru astronomi, pentru că ea garantează că Luna nu va fi vizibilă în timpul nopții, luminozitatea ei îngreunând observarea cerului.

 • În 1898, astronomul german George Waltemath a propus pentru „dark moon” denumirea Lilith, pentru ceea ce el considera a fi a doua Lună a Pământului, supoziție demonstrată a fi eronată ulterior. Luna neagră (Lilith) s-a crezut a fi o planetă misterioasă până în secolul XX, însă astronomii susțin că este vorba doar despre un fenomen ceresc.

          lilith    Mitologic, denumirea Lilith, dată fenomenului de Luna neagră, ar avea legătură cu numele primei soții a lui Adam, simbolizând independența asumată cu orice risc și nesupunerea femeii în fața bărbatului. Lilith reprezintă simbolul femeii independente, al femeii care s-a desprins de legile universale, identificându-se în mitologia mondială cu Eva din Eden, cea care a fost pedepsită pentru curajul de a se opune voinței lui Dumnezeu. Popular, anticii asociau termenul de Luna neagră perioadei de Lună nouă.

 • Luna neagră sau Lilith este considerată și un fenomen astrologic. În ultimele decenii a fost din ce în ce mai luată în seamă în studiul hărților astrologice, fiind considerată un element karmic cu influențe malefice. Cum totul are însă doi poli, putem descoperi și latura ei utilă, pozitivă.

    Oamenii de știință susțin că fenomenul nu trebuie să provoace teamă oamenilor, viața pe Pământ urmând a se va desfășura în mod normal în timpul și după acest fenomen.

Luna Noua din data de 1 Octombrie 2016luna-noua-1-oct-6

     Luna Noua este un simbol al inceputurilor. Acesta este un moment bun pentru a contempla adevaratul motiv al vietii aici pe pamant, care este scopul nostru si ce trebuie sa realizam, care sunt aspiratiile spirituale. Aceste intrebari pot primi raspuns in aceste zile

 • Aceste “inceputuri” sunt legate de decizii cruciale, avem posibilitatea sa cantarim anumite situatii de viata si sa decidem in ce directie trebuie sa mergem in continuare.

 • Aceasta Luna Noua ne intreaba: Ce vrem, ce relatii vrem, cum putem aduce armonia in relatiile noastre, ce trebuie sa eliminam din viata noastra pentru a ne echilibra sufletul.

 • În această perioada incepem sa cantarim sufletul,  oamenii, trecutul, relatiile, gandurile noastre, valoarea acestora. Angajamentele, promisiunile, semnaturile, uniunile, legaturile, intelegerile, procesele si in general afacerile in legatura cu legile, este un timp în care se foloseste de verbul “ a echilibra” pentru a stabili reguli si legi.

luna-noua-1-oct-2016       La aceasta Luna Noua trebuie sa ne indreptam catre teluric, mai exact – catre cele pământene :), catre sinele nostru aflat in deplina conexiune cu stramosii, radacinile noastre, cu mama Pamant.

 • In momentul de Luna Noua care se produce pe data de 1 Octombrie la ora 3:12 AM, ora Bucurestiului, toate planetele sunt orientate catre zona telurica, astfel incat avem de lucrat tema impamantarii, a stabilizarii.

  • Este in regula sa experimentezi calatoriile astrale, este chiar recomandat sa te scufunzi in meditatii profunde pentru a te conecta cu Universul si a-ti extrage energiile de acolo, dar nu trebuie sa uitam ca atata vreme cat suntem in corpurile pământene, adica in carne si oase, avem responsabilitati pe Pamant. (Avem facturi de platit, scoli de urmat, copii de crescut, parinti de ingrijit, vieti de trait.)

 • Trebuie sa ne amintim de aceasta data, la aceasta Luna Noua, ca trebuie sa ne asumam responsabilitati in zona pamanteana, ca avem de lucrat cu noi insine la capitolul responsabilitate si asumarea propriilor fapte.

 • Nu mai putem fugi si nu mai putem fi ambigui, taraganand luarea unor decizii sau amanand recunoasterea unor defecte pe care le avem Trebuie sa iesim in fata si sa ne asumam deschis erorile sau reusitele pe care le-am avut.

 • Concret, vorbim în aceasta perioada de o incarcatura mare pamanteana, telurica in care nu ne permitem sa divagam metaforic, in care nu ne permitem sa ne lasam purtati de latura emotionala, ci trebuie sa fim practici, ordonati si calculati. Intrebarea pe care ar trebui sa ne-o ridicam pana la urmatoarea Luna Noua din luna Noiembrie va fi: Ce am de facut concret? Ce am de facut din asta? Spre ce ma conduce decizia pe care o iau acum? Avem nevoie de coerenta, coeziune, dar in acelasi timp sa ne pregatim si de multa munca.

     Daca in lunile anterioare era posibil sa mai maluna-noua-1-oct-600x329scam lipsa noastra de interes asupra unui domeniu, daca reuseam, sa ne “ascundem” in privinta unor sarcini si unor actiuni pe care le avem de facut, iata ca de aceasta data nu ne mai putem juca cu responsabilitatile pe care le avem in raport cu cei din jurul nostru. Trebuie sa ne amintim ca suntem parte a unui integ atat in cer, cat si pe Pamant, chiar daca apartinem unei familii astrale sau unei familii de suflete.

       Luna Noua din data de 1 Octombrie 2016 ne vorbeste despre relatii, a venit timpul sa intelegem ca avem nevoie de acei oamenii, acele valori, care au ceva in comun cu noi.

 • Problema acestui aspect se refera la acele relatii in care partenerii nu gasesc nici un numitor comun dar continua sa creada in iluzia schimbarii celuilalt; facem de prea multe ori din celalalt un idol, dar care in timp ne dezamageste. Chiar nu te-ai saturat sa repeti acelasi model relational?

 • Acest aspect amplifica dificultatile in intelegerea adevaratului sens practic al unei relatii si cere o intelegere intuitiva a nevoilor de stabilitate, exprimare deschisa in relatii, eliminarea sentimentului de vinovatie.

 • Neincrederea, nesiguranta si teama de esec sunt accentuate acuma.

 • Nelinistea indusa de acest aspect poate fi eliminata prin cultivarea adevarului, comunicare, sinceritate. Gata cu iluziile…cu ceata…

Ca o concluzie – Luna Noua din data de 1 Octombrie 2016 ne ajuta sa intelegem luna-noua-1-oct-7-300x297ca trebuie sa ne ridicam deasupra placerilor trecatoare cautand magia vietii prin cunoastere, spiritualitate, studiu, iar perseverenta este cheia evolutiei.

  – Fiecare Luna Noua “munceste “ pentru viitorul nostru iar acum, entitatile spirituale solare si lunare pun un accent deosebit pe relatii, asocieri, creativitate, frumusetea sufletului, corectitudine; acum ni se promite mult bine, avem ocazia sa fim condusi pe calea catre divin prin experiente mistice, prin ghizi spirituali, prin cunoastere.

6 Comentarii
 1. Cristian Mihăescu spune

  Totul e un talmeş-balmeş. Atât pe pământ cât şi în ceruri. Vorbesc la modul cel mai serios.

 2. Cristian Mihăescu spune

  Riscăm să ne rătăcim în labirintul propriei minÅ£i. Sunt adeptul certitudinii. Cert e că trăim,că vorbim,ne hrănim,muncim etc. Restul e umplutură mediatică din partea cultelor aşa zise religioase. De ce ar exista un „şef” al Universului? Ca să ce? Aiurea ! Nu are logică. D-zeu a fost inventat dar nu a fost şi omologat.

  1. Mihail Gavril Popa spune

   Dumnezeu nici nu este un şef al Universului. Dimpotrivă Universul este liber să facă ce vrea. Însă Dumnnezeu este Creatorul Universului, chiar vi se pare logică minciuna materialismului care spune că materia este necreată şi nu există Spirit?

  2. Cristian Mihăescu spune

   Păi ştiinţa a susţinut cu probe ceea ce a afirmat. Biblia ce a susţinut ? Nimic. Doar basme. Nu vreau să intru în polemică pt că aveţi creierul spălat deja.

  3. Cristian Mihăescu spune

   Păi ştiinţa a susţinut cu probe ceea ce a afirmat. Biblia ce a susţinut ? Nimic. Doar basme. Nu vreau să intru în polemică pt că aveţi creierul spălat deja.

 3. Adina Maria spune

  Deci inca o luna de zile?! :(.

Lasă un răspuns