Limba de porc cu sos picant
Limba de porc cu sos picant
INGREDIENTE 4 persoane
- limbă de porc 800 g
- vin alb 80 ml
- demi glace 200 ml
- pastă de tomate 40 g
- oțet 40ml
- pătrunjel verde 1 legatură
- hasmațuchi 2 g
- ceapă 40 g
- castraveți murați 10 g
- chilli 1 g
- tarhon 2 g
- sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
- Limba de porc se fierbe în supă de legume.
- Separat realizăm sosul picant astfel: sotăm ceapa cu ulei, deglasam cu vin alb și oțet, adăugăm chilli, reducem, adăugăm demiglace de vită, după care fierbem 10 minute.
- La final se adaugă pasta de tomate, garnitura de castraveciori murați tocați, hasmațuchi, tarhon și pătrunjel tocat.
- Limba fiartă se servește caldă cu sos și garnitură de piure de legume.