Jambon de porc cu os, marinat

0

Jambon de porc cu os, marinat

INGREDIENTE 4 persoane

  • jambon porc cu os, slănină și șorici feliat 1200 g
  • ceapă 60 g
  • usturoi 4 g
  • roșii 130 g
  • oțet de vin 125 ml
  • ulei de măsline 125 ml
  • vin roșu 700 ml
  • cimbru,
  • foi de dafin,
  • sare și piper verde după gust

MOD DE PREPARARE

  • Se curăță ceapa și usturoiul tocate mărunt.
  • Roșiile se opăresc, se depielează și se taie în jumătăți.
  • Într-un bol se amestecă oțetul de vin, vinul roșu, piperul verde, roșiile jumătăți și uleiul de măsline.
  • Compoziția rezultată se blendează și se completează cu ceapă și usturoi tocate mărunt, cimbru, foi de dafin, sare și piper.
  • Se introduce carnea în marinată și se lasă pentru aproximativ 12 ore.
  • Carnea marinată se gătește pe grătarul încins pentru aproximativ 4 minute, după care se continuă gătirea la cuptor pentru încă 10 minute la temperatura de 170ºC.
  • Se servește porționat împreună cu un sos la alegere

Lasă un răspuns