Jambon de porc cu os, marinat
Jambon de porc cu os, marinat
INGREDIENTE 4 persoane
- jambon porc cu os, slănină și șorici feliat 1200 g
- ceapă 60 g
- usturoi 4 g
- roșii 130 g
- oțet de vin 125 ml
- ulei de măsline 125 ml
- vin roșu 700 ml
- cimbru,
- foi de dafin,
- sare și piper verde după gust
MOD DE PREPARARE
- Se curăță ceapa și usturoiul tocate mărunt.
- Roșiile se opăresc, se depielează și se taie în jumătăți.
- Într-un bol se amestecă oțetul de vin, vinul roșu, piperul verde, roșiile jumătăți și uleiul de măsline.
- Compoziția rezultată se blendează și se completează cu ceapă și usturoi tocate mărunt, cimbru, foi de dafin, sare și piper.
- Se introduce carnea în marinată și se lasă pentru aproximativ 12 ore.
- Carnea marinată se gătește pe grătarul încins pentru aproximativ 4 minute, după care se continuă gătirea la cuptor pentru încă 10 minute la temperatura de 170ºC.
- Se servește porționat împreună cu un sos la alegere