Inghetata de mure – reteta, ingrediente si mod de preparare
Inghetata de mure
Ingrediente:
- 200g mure
- 50ml suc de mere
- 100g zahar brun pudra
- 285ml smantana lichida grasa/double cream de preferinta
- 190ml lapte condensat indulcit
- O lingurita esenta vanilie
Mod de preparare:
- Puneti murele si sucul de mere intr-o oala mica, aduceti la fierbere si lasati-o la foc mic pentru 3 minute. Amestecati din cand in cand.
- Adaugati zaharul, amestecati pana se dizolva, aduceti la fierbere si lasati pentru 2 minute amestecand, pana se formeaza un sirop putin gros.
- Lasati sa se raceasca, apoi luati 3 linguri de sos si puneti deoparte pentru decor. Dati sosul ramas la robot pana formeaza un piure si strecurati pentru a elimina bobitele murelor.
- Mixati smantana lichida pana formeaza moate, adaugati laptele condensat si esenta de vanilie si bateti bine pana se intareste.
- Puneti crema intr-un vas rezistent la frigider, adaugati deasupra pireul si amestecati cu o spatula in forme de 8 pana apar fasii asimetrice.
- Acoperiti si dati la congelator pentru cel putin 3 ore. Serviti in cupe cu sirop deasupra.