Frigarui de vita cu lamâie si sos de rosii – reteta si mod de preparare
Frigarui de vita cu lamâie si sos de rosii
Ingrediente 4 persoane
- ceafă de mânzat 800 g
- roșii în conservă 200 g
- usturoi 5 g
- cimbru 2 g
- ardei gras 100 g
- lămâie 100 g
- dovlecei 100 g
- roșii cherry 120 g
- sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
- Ceafa de mânzat se taie în cuburi de aproximativ 3 cm și se marinează timp de o oră în sucul și coaja rasă de la o lămâie.
- Între timp se pregătește un sos din roșii în conservă, ulei de măsline, usturoi, cimbru, sare și piper iar la final se blendează.
- Ardeiul gras se curăță, se spală și se taie în cuburi, lămâia se taie în sferturi.
- Se realizează frigăruile intercalându-se bucăți de carne cu bucăți de ardei gras, roșii cherry, sferturi de lămâie și rondele de dovlecei.
- Frigăruile se gătesc la grătar și se servesc cu sos de roșii separat.