Frigarui de vita cu lamâie si sos de rosii – reteta si mod de preparare

0

Frigarui de vita cu lamâie si sos de rosii

Ingrediente 4 persoane

  • ceafă de mânzat 800 g
  • roșii în conservă 200 g
  • usturoi 5 g
  • cimbru 2 g
  • ardei gras 100 g
  • lămâie 100 g
  • dovlecei 100 g
  • roșii cherry 120 g
  • sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

  • Ceafa de mânzat se taie în cuburi de aproximativ 3 cm și se marinează timp de o oră în sucul și coaja rasă de la o lămâie.
  • Între timp se pregătește un sos din roșii în conservă, ulei de măsline, usturoi, cimbru, sare și piper iar la final se blendează.
  • Ardeiul gras se curăță, se spală și se taie în cuburi, lămâia se taie în sferturi.
  • Se realizează frigăruile intercalându-se bucăți de carne cu bucăți de ardei gras, roșii cherry, sferturi de lămâie și rondele de dovlecei.
  • Frigăruile se gătesc la grătar și se servesc cu sos de roșii separat.

 

Lasă un răspuns