Fricandou de mânzat la cup tor cu sos de ciuperci – reteta

0

Fricandou de mânzat la cup tor cu sos de ciuperci 

Ingrediente 4 porții

  • fricandou de mânzat 900 g
  • ciuperci 300 g
  • ceapă 120 g
  • vin alb 200 ml
  • supă de vită 200 ml
  • smântană lichidă 100 ml
  • făină  20 g
  • slănină 70 g
  • sare, piper, cimbru după gust
  • usturoi 5 g

MOD DE PREPARARE

  • Fricandoul de mânzat se împănează cu slănină, se condimentează cu sare, piper, cimbru și se colorează pe ambele părți timp de 9 minute la foc mediu.
  • Ciupercile se spală, se feliază și jumătate din cantitate se adaugă împreună cu carnea într-o tavă la cuptor cu capac și se lasă la foc mediu timp de 10 minute; apoi se adaugă 100 ml de vin alb, supă de vită și se mai lasă la cuptor pentru 40 de minute.
  • Când carnea este gătită, se scoate din tavă și se menține la cald. Restul de ciuperci se prăjesc în unt timp de 5 minute.
  • Sosul rezultat din gătirea cărnii se strecoară, se ajustează consistența cu făină amestecată cu unt, se adaugă smântâna, se condimentează cu sare și piper, se adaugă ciupercile, se mai fi erbe 2 minute pentru uniformizarea gustului și se servește cu fricandoul de mânzat feliat.

Lasă un răspuns