Află când este benefic să-ti programezi o intervenție chirurgicală, o cură de detoxifiere sau să te lași de fumat!

4

       

Fazele lunii și influența acestora asupra sănătații

 

De ce este atat de importanta Luna?

      In Orient, oamenii au acordat dintotdeauna o foarte mare importanta Lunii. Primele popoare erau nomade si se identificau cu mobilitatea si instabilitatea Lunii. Tocmai de aceea, astronomii antici observau cerul nu in functie de Soare, ci in functie de fazele Lunii. „Luna absoarbe influxul solar vital si il transmite Pamantului, favorizand nasterea regnurilor vegetal, animal si uman.

 • Ea este primul indicator al faptelor concrete, al schimbarilor materiale si exterioare; sub influenta ei se afla starile personale, destinul si bunastarea materiala. Este posibil ca Luna si nu Soarele sa reprezinte, mai ales pentru femei, adevarata natura personala, cea pe care ele ar fi urmat-o daca nu ar fi fost impiedicate sau constranse sa-si canalizeze vointa in alta directie” spune un astrolog antic hindus.

FAZELE LUNII

Luna Noua – inceputul unui nou ciclu, iti propui proiecte noi, le gandesti, dar atentie, lucrurile pe care nu le-ai finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau rau, noul ciclu. In acest caz noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea „afacerilor” neterminate. Foarte important ar fi sa iti propui in scris ce vrei sa faci, un fel de jurnal,  iar la fazele intermediare sa analizezi tot in scris fiecare etapa. interventie-chirurgicalaDat fiind ca viitorul incepe intotdeauna in prezent, este si un moment bun pentru prospectarea perspectivelor, prognoze, estimari ale rezultatelor viitoare.

 • Energia este minima, astfel ca sunt de preferat reflectia si planificarea, in locul executiei. Astronomic si astrologic Luna si Soarele sunt in conjunctie (pe cer, Luna nu se mai vede, fiind ascunsa de stralucirea Soarelui, sau – daca Luna este asezata in linie dreapta intre Soare si Pamant, are loc o eclipsa de Soare); din acest moment, Luna este in crestere.
  Faza de crestere – este perioada in care trebuie sa depui efort, sa te straduiesti, sa inlaturi indoielile, temerile. Pot apare evenimente exterioare care sa impiedice progresul, trebuie insa sa fim increzatori, sa analizam ce anume se dezvolta si sa contribuim intens la aceasta

Primul patrar – Soarele si Luna la 90 de grade ( in cuadratura) – este o perioada critica, in sensul ca orice activitate in care suntem implicati necesita decizii, sau altii iau decizii in legatura cu noi.  Oricum luarea deciziei este dificila daca te confrunti cu probleme emotionale, de multe ori parand depasit de situatii. Cel mai important este insa sa actionezi, sa te hotarasti, pentru ca altfel te vei simti supus compromisului Semintele incep sa germineze.interventie-chirurgicala-1

 • Acum ai prilejul sa vezi daca lucrurile merg asa cum ti-ai propus tu. Daca evaluarea este dificila, ghideaza-te dupa ceea ce simti: esti multumit de derularea lucrurilor si impacat cu ceea ce promit ele in continuare? Daca nu, atunci este cazul sa decizi ajustari importante pentru a corecta ce a fost gresit sau ce nu functioneaza asa cum ai dori. Faza de crestere – este perioada in care pot apare o schimbare sau mai multe, care necesita adaptare, in care putem corecta greselile facute, in care putem ajusta proiectele, pentru a realiza forma lor finala. Trebuie sa constientizam si sa acceptam faptul ca exista necesitatea de a face schimbari.

Tripura Sundari – pozitia cea mai armonioasa dintre Soare si Luna, corespunzatoare „Numarului de aur” („cea care este frumoasa in toate cele trei Lumi”) Caracterizata de energiile frumusetii, armoniei, succesului, iubirii. In aceasta zi se incep actiuni si au loc intalniri importante, se iau decizii majore, se dau examene. Este o zi foarte frumoasa si benefica pentru a face dragoste. Tot in aceasta zi se pot concepe copii insa, retineti: atunci cand cuplul vrea sa conceapa un copil, este indicat ca el sa consulte un astrolog pentru a evita existenta planetelor retrograde la momentul conceptiei, si anume (in ordine): Saturn, Mercur, Marte, Venus sau a planetelor neaspectate.

 • Cea mai benefica faza a Lunii, tot ceea ce se intreprinde se afla sub semnul reusitei, iubirii, armoniei, succesului. Putem duce la bun sfarsit tot ceea ce an inceput ieri, zi favorabila tratamentelor cosmetice si terapeutice. Influxul Lunii este extrem de benefic si puternic.

Luna Plina – este faza de constientizare si materializare, de realizare. Putem analiza ce ne-am propus sa facem si ce am reusit, cum ne descurcam, sa eliminam cauzele perturbatoare, sa avem incredere ca vom reusi. Este momentul de implinire, cand se culeg roadele pentru ceea ce s-a semanat la Luna Noua.interventie-chirurgicala-2

 • Este un moment de energie maxima, in care avem prilejul sa vedem rezultatele obtinute din activitatile planuite, pregatite si derulate pe durata Lunii in crestere. Roadele depind de felul in care am stiut sa ne sustinem planul in derularea lui si de felul cum am lucrat pentru a-l implini. In asemenea momente, indiferent de natura rezultatelor, este bine sa nu fim singuri.
 • Faza de descrestere – este si ultima faza a ciclului, si in mod ideal este perioada in care ne putem goli de resentimente, amintiri, atasamente, obisnuinte nepotrivite, de toate acele sentimente individuale care afecteaza relatiile sentimentale. Este important sa renuntam la orice forma de egoism si sa depasim starea in care avem impresia ca viata trece pe langa noi. Trebuie sa ne eliberam pe noi si pe ceilalti de ceea ce s-a intamplat pentru a ne pregati de un nou ciclu lunar. Trebuie sa comunicam, sa ii informam pe cei din jur despre realizarile sau proiectele noastre, sa impartasim din cunoasterea noastra, sa daruim. Este perioada in care trebuie sa ne exprimam si sa ne manifestam in asa fel incat sa fim pe placul celor din jur, pentru a fi mai eficienti si coerenti.

Ultimul patrar – Soarele si Luna la 90 de grade, in cuadratura – este perioada de recoltare dar si de renuntare la lucrurile si relatiile inutile. In aceasta perioada este foarte importanta atitudinea noastra fata de viata, chiar daca vom trece prin crize sau dificultati, acestea ne sunt necesare pentru ca acum este momentul unei decizii, care se refera la modul in care analizam ce se intampla si nu la actiune.

 • In acest moment, nereusitele din ciclul acesta pot determina unele crize si frustrari, fortand luarea unor decizii de schimbare aparent mai dificile, pentru ciclul urmator. Pe moment nu este nimic de facut concret, dar deciziile luate acum merita sa fie puse in actiune in proiectele viitoare. Ele ar putea fi, dintr-un anumit punct de vedere, cele mai bune realizari ale acestui proces.

 

Au fazele lunii influente asupra vietii oamenilor?

 

Luna nouă și Luna plină au avut dintotdeauna o importanță deosebită, pentru fazele-lunii1cei interesați de astrologie, magie și disciplinele oculte în general. Tocmai de aceea, cunoașterea acestor momente de maximă intensitate astrologică este necesară, pentru a stabili data efectuării unor ritualuri, începerii unor tratamente sau debutului unor proiecte majore, ținând cont de influențele cosmice.

 •  Ciclul lunar dureaza 28-29 zile si trece prin 4 faze distincte: luna noua, primul patrar (luna in crestere), luna plina, ultimul patrar (luna in descrestere).

 • Daca vreti sa scapati de anumite obiceiuri, folositi faza de luna in descrestere: lasat de fumat, slabire, curatenie, uitare, despartire etc. Daca vreti sa faceti anumite lucruri sa sporeasca – agricultura, afaceri, ingrasare – folositi faza de luna in crestere

 

     Calendarele bisericesti contin si fazele lunii. Urmariti zilele cu Luna Plina, Luna Noua, primul patrat si ultimul patrar din calendarul crestin ortodox.

      – Vorba ca „Soarele si Luna nu se intalnesc niciodata” este falsă.

 • Sunt zile cand Soarele si Luna rasar in acelasi timp. De exemplu in zilele cu Luna Noua, Soarele si Luna rasar in acelasi timp si apun aproximativ concomitent – la cateva minute diferenta –  iar in zilele cu Luna Plina, Luna apune exact la rasaritul Soarelui.

       –   Daca forma lunii este de secera (in forma literei C) – luna este in descrestere, iar cand este in forma convexa (in forma literei D) – luna este in crestere?  Litera descrie exact invers faza lunii – D – in Crestere, C – in Descrestere.

Luna nu traverseaza bolta cereasca neaparat noaptea. Exista nopti fara Luna, pentru ca Luna a traversat cerul in timpul zilei. Asa se explica faptul ca in unele zile senine Luna poate fi vazuta pe cer si in timpul zilei.fazele-lunii

 • Eclipsele de luna se realizeaza numaila luna plina, mai precis la opozitia Luna-Soare. Eclipsele de soare se realizeaza numai la luna noua, mai precis la conjunctia Luna-Soare.

 • Singura luna in care nu a fost luna plina de-a lungul istoriei a fost februarie 1865. Urmatoarea va fi februarie 2018. (Intotdeauna numai in luna februarie, din cauza faptului ca este o luna mai scurta). Dar pot exista luni pe parcursul carora Luna Plina sau Luna Noua au loc de doua ori.

 

Luna traverseaza o zodie in doua zile si jumatate si tot cercul zodiacal in 28-29 zile. 

 • La Luna Plina, au fost inregistrate cutremure de magnitudine mare. In Romania, cutremurul din 4 martie 1977 (7,2 Richter) si cel din 27 octombrie 2004 (6 Richter) s-au produs la Luna Plina, iar cel din Oceanul Indian, din 26 decembrie 2004 (9 grade pe scara Richter) s-a produs tot la Luna Plina. Dar acest fapt nu a fost inca probat stiintific, fiind considerat inca o… coincidenta.

 

        Ciclul complet al lunii (in jurul pamantului) este de 29,5 de zile, ceea ce corespunde pasului bioritmului emotional si perioadei de ovulatie la femei (ciclul menstrual este de 28-29 de zile).

 

luna-plina-3Cei mai multi copii sunt conceputi in perioadele de luna in crestere, deci fertilitatea femeilor este mai mare intre Luna Noua si Luna Plina.  Exista chiar si o preponderenta de nasteri de copii baieti in perioadele cu luna in crestere.

 

 • Uneori faza de Luna Plina poate avea loc de doua ori in aceeasi luna. Se spune ca, in acest caz, vremea se va inrautati major in luna urmatoare.

 

    INFORMAȚII UTILE    

► Luna plină produce tulburări

 

 • Pe de-o parte, aduce foarte multă energie, dar, pe de alta, persoanele sensibile vor fi mai agitate și se vor concentra mai greu. În această perioadă, pot apărea insomnii, din cauza luminii mai puternice ca de obicei. Starea de agitație ar putea fi calmată cu ajutorul ceaiului de valeriană, levănțică sau talpa-gâștii.luna-plina-4

 • Pentru un somn liniștit și în nopțile cu Lună plină ar fi să mănânci seara o banană sau să bei o cană cu lapte îndulcit cu miere.

 • Evită cafeaua și ceaiul negru.

 • Nu ar trebui să consumi alimente acide sau prea condimentate, mai ales dacă ai ulcer sau gastrită hiperacidă, pentru că pot produce, mai mult ca în alte perioade, arsuri stomacale. În schimb, uleiul de iarba-tâlharului ar putea fi leacul pentru astfel de probleme.

 • Ar fi bine să eviți operațiile care nu reprezintă o urgență, pentru că rana se va cicatriza mai greu și există risc sporit de complicații.

 

► Luna în creștere aduce beneficii

fazele-lunii-5

 

 •  Ajută la refacerea organismului. Acum este momentul potrivit pentru cine vrea să-și întărească sistemul imunitar sau să-și trateze alergiile.

 • Poți începe o cură de vitamine sau să iei miere cu propolis. Împotriva alergiilor se recomandă o cură cu ceai de trei-frați-pătați.

 • În această perioadă substanțele vitale din fructe, legume, cereale integrale, carne slabă și pește, nuci, ouă se asimilează mai bine.

 • Dacă ai tendințe de îngrășare sau probleme cu greutatea, trebuie să ai grijă sporită, pentru că, acum, kilogramele se acumulează mai ușor.

 

► Luna în descreștere, favorabilă operaţiilor

 

Este o perioadă care facilitează detoxifierea organismului. Corpul începe să-și consume rezervele, așa că îți va fi mai ușor să ţii dietă. Pentru a accelera eliminarea toxinelor, poți bea ceai de urzică, păpădie, frunze de mesteacăn, coada-șoricelului. Tratamentele homeopatice au un efect mai puternic decât în alte perioade.fazele-lunii-7

 • Acum este și momentul de a programa o operație (în caz că nu este vorba de o intervenție de urgență): pericolul de hemoragie și cel de complicații este mai mic.

 • Rănile se cicatrizează mai repede.

 • Tot acum, este momentul pentru a merge la dentist. Te va durea mai puțin, iar rana se va vindeca mai repede.

 

          RECOMANDĂRI:

 • Daca va tundeti parul sau unghiile in perioadele in care luna este in crestere (intre luna noua si luna plina) va asigurati o crestere si o regenerare naturala foarte buna a acestora.

 • Daca plantati copaci sau alte plante la Luna Noua sau cand luna este in crestere (intre luna noua si luna plina), planta se va prinde si se va dezvolta mult mai sanatos. Acelasi lucru este valabil in cazul in care recoltati frunze si parti din plante pe care le transplantati sau le puneti la prins in alte recpiente.

 • Nu mutati plantele de casa in ghivece sau pamant nou in perioadele cu luna in descrestere! De acelasi lucru trebuie sa tineti cont daca va ocupati de agricultura: nu semanati cand luna este in descrestere!

 • Daca incepeti o cura de slabire, cea mai propice perioada este atunci cand luna este in descrestere (intre luna plina si luna noua). Nu incepeti si nu tineti cura de slabire cand luna este in crestere, nu veti avea rezultate notabile, ci dimpotriva, organismul va avea nevoie de mai multa mancare ca de obicei, senzatia de foame crescand.

 • Riscurile unei operatii chirurgicale cresc in perioadele de luna in descrestere, organismul neprimind un aport energetic eficient. Faza de Lupa Plina mareste hemoragiile, de aceea ar trebui evitate aceste zile pentru operatii chirugicale.

 

        Fluxul si refluxul sunt in legatura directa cu fazele si mersul Lunii. Forta gravitationala a Lunii – mult mai redusa decat cea a Pamanatului, are efect nu numai asupra apelor din ocean, ci si asupra oricaror obiecte de pe Pamant.

 • Cele mai puternice maree au loc la Luna Plina si Luna Noua, cand Soarele, Luna si Pamantul se afla pe aceeasi linie. Fluxul si refluxul au loc o data sau de doua ori pe zi.fazele-lunii-2016

 • Pastele este calculat in functie de fazele Lunii? Astfel Pastele cade intotdeauna in prima duminica de dupa prima Luna Plina de dupa echinoctiul de primavara.

 • Anul Nou chinezesc este calculat si el in functie de fazele lunii, astfel: anul chinezesc incepe la a doua luna noua de dupa solstitiul de iarna, undeva intre 21 ianuarie si 20 februarie.

 • In calendarul islamic, Luna musulmana incepe la fiecare Luna Noua.

 

Cu drag,

av. Florentina ILISEI

4 Comentarii
 1. Vasile Stan spune
 2. Petricã Zabulic spune

  Cu mult drag bună seara
  Dar !,ce este un satelit a unei plante în cazul nostru Luna,?

 3. Florica Maraloiu spune

  Faza de luna plina imi provoaca tulburari de somn,stari de rau in general.De ce?

 4. Mariana Soponaru spune

  Mulțumesc.

Lasă un răspuns