Escalop de porc cu vin alb si lamaie
Escalop de porc cu vin alb si lamaie
INGREDIENTE 4 persoane
- șnițel porc feliat 800 g
- suc de lămâie 110 ml
- vin alb 60 ml
- făină 30 g
- roșii cherry 80 g
- ceapă 50 g
- usturoi 5 g
- supă de legume 50 ml
- unt 150 g
- salvie, sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
- Șnițelul de porc feliat se aplatizează ușor și se marinează cu suc de lămâie, sare și piper.
- Roșiile cherry se taie în jumătate.
- Ceapa și usturoiul se curăță și se taie mărunt.
- Șnițelul marinat se tapetează cu făină și se colorează la tigaie în unt, după care se gătește la cuptor timp de 4 minute la temperatura de 175ºC.
- În aceeași tigaie se adaugă restul de unt, ceapa, usturoiul, roșiile cherry, vinul alb, supa de legume, sare, piper și salvie.
- Se rețin pe foc legumele timp de 2 minute și se servesc alături de șnițelul de porc