Escalop de porc cu vin alb si lamaie

0

Escalop de porc cu vin alb si lamaie

INGREDIENTE 4 persoane

  • șnițel porc feliat 800 g
  • suc de lămâie 110 ml
  • vin alb 60 ml
  • făină 30 g
  • roșii cherry 80 g
  • ceapă 50 g
  • usturoi 5 g
  • supă de legume 50 ml
  • unt 150 g
  • salvie, sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

  • Șnițelul de porc feliat se aplatizează ușor și se marinează cu suc de lămâie, sare și piper.
  • Roșiile cherry se taie în jumătate.
  • Ceapa și usturoiul se curăță și se taie mărunt.
  • Șnițelul marinat se tapetează cu făină și se colorează la tigaie în unt, după care se gătește la cuptor timp de 4 minute la temperatura de 175ºC.
  • În aceeași tigaie se adaugă restul de unt, ceapa, usturoiul, roșiile cherry, vinul alb, supa de legume, sare, piper și salvie.
  • Se rețin pe foc legumele timp de 2 minute și se servesc alături de șnițelul de porc

Lasă un răspuns