Eclipsa de soare.Exprimă-ți intenția!

   Eclipsa totală de Soare se produce atunci când Luna se interpune între Pământ şi Soare, acoperind complet discul solar. Fenomenul poate fi observat doar în perioada Lunii Noi, când Terra, Luna şi Soarele realizează o aliniere directă. Luminozitatea diurnă scade, ziua devine întunecată pentru câteva minute, iar stelele sunt vizibile pe cer. 

     Din păcate, în România eclipsa nu va putea fi văzută deloc pe 21 august 2017. Românii au avut parte de o eclipsă de Soare în 1999, pe 11 august. Aceea a fost ultima eclipsă totală de Soare din secolul trecut. Următoarea eclipsă totală de Soare, vizibilă de pe teritorul Românei şi din Bucureşti, se va produce pe 3 septembrie 2081.

CNN a anunțat în mod oficial că va oferi pentru streaming gratuit online eclipsa totală de soare la rezoluție 4K în 2D sau în VR cu un flux video la 360 de grade. În plus, online, veți avea acces la filmări de pe întregul traseu al eclipsei, chiar dacă din anumite teritorii va fi vorba doar de o eclipsă parțială, în loc de totală.

Difuzarea evenimentului se va face la adresa cnn.com/specials/vr/total-solar-eclipse-2017. Show-ul va începe cu o emisiune intitulată CNN`s Eclipse of the Century la care va participa astronautul Mark Kelly și corespondentul CNN responsabil de spațiu și știință – Rachel Crane. Puteți urmări eclipsa și pe eclipse2017.nasa.gov.

 

      O Eclipsa de Soare are loc in momentul de Luna Nouă, sunt energii noi de o intensitate mult mai mare asociate cu noi inceputuri, uneori aceste inceputuri pot fi radicale. In cazul Eclipsei totale de Soare, Luna este foarte aproape de Pamant in aliniere perfecta cu Soarele, Luna este suficient de mare pentru a bloca in totalitate lumina de la Soare, intunericul inunda pamantul, este un lucru foarte rar, calea eclipsei este foarte ingusta.  

  • Aceasta eclipsa dureaza 2 minute si 50 secunde si va fi vizibila in intreaga America, Canada, Mexic, America Centrala, Insulele Caraibe, parti din America de Sud, Europa de Nord-Vest si Africa de Nord-Vest. Influenta ei se intinde pe o perioada de aproximativ trei ani sau chiar 19 ani.

  • Energia acestei Eclipse totale de Soare traverseaza ca o panza ingusta intreaga America, incepe din Oregon si apoi va progresa spre est prin Salem, Casper, Wyoming, Lincoln, Nebraska, Kansas City, Missouri, Nashville, Tennessee, Columbia, Charleston in Carolina de Sud.

    Eclipsele aduc in general schimbari importante in vietile noastre, nimic din ce se intampla in timpul unei eclipse, in zilele premergatoare si, mai ales, de dupa eclipsa, nu poate fi prea usor. O eclipsa se va ocupa intotdeauna de lucrurile restante, de problemele neglijate, de relatiile care ne tin pe loc.

   – Este o cale in care trebuie sa dezvoltam respectul pentru noi dar si pentru cei din jur, sa invatam sa ne bucuram de viata, sa fim asemeni unui copil care stie sa se bucure de orice, sa cultivam relatiile de lunga durata, sa dezvoltam si sa cultivam bunatatea, generozitatea, nobletea sufleteasca. Cresterea spirituala vine prin recunoasterea a ceea ce poate sa ne scoata in evidenta, in lumina, sa ne urce pe scena, sa fim vii.

  • Eclipsa totala de Soare ne va cufunda intr-un proces de transformare care va taia legaturile vechi si va permite sa avem acces la adevarata putere care nu are nimic de-a face cu ceea ce detinem. Cu cat vom renunta mai repede la “lucrurile vechi “ din viata noastra cu atat situatiile noi, persoanele noi vor fi atrase ca un magnet in viata noastra.

  • Eclipsele se repeta pe acelasi grad zodiacal la fiecare 19 ani, daca una dintre planetele din harta natala este “energizata ‘ de catre aceasta eclipsa totala de soare, puteti merge in trecut pentru a vedea ce schimbari profunde au fost in viata voastra. Pentru unii influenta eclipsei poate fi subtila in timp ce pentru altii poate fi destul de intensa indicand noi inceputuri, schimbari radicale, stiri neasteptate, surprize de tot felul. 

   Odata ce putem sa controlăm ego-ul, putem sa ne folosim de gigantica forta a subconstientului nostru pentru transformarea noastra, pentru evolutia noastră.

    – Fara sprijin divin, vom continua sa ne lasam ghidati de ego, de elementele cele mai rele, de pasiunile orbesti (Leul), de iluzii, de ceilalti care ne pot transforma chiar impotriva vointei noastre.

  •  A venit timpul sa ne calmam, sa indepartam poftele rele, mania, ura, invidia, mandria exagerata, gelozia, sa intelegem ca toti avem aceeasi sursa. Iar singurul mod de a fi salvati, rascumparati sau pentru a ne gasi libertatea, este cu ajutorul lui Dumnezeu.

    • De aceea, rugaciunea este atat de importanta si ne ajuta sa dezvoltam relatia cu sinele nostru profund, cu scanteia divina din noi, cu subcontientul nostru conectat in permanenta la intelepciunea eterna si divina. Prin rugaciune activam inima noastra(semnul Leu) care creeaza acel canal invizibil catre Dumnezeul din noi.

    • Rugaciunea nu trebuie sa fie ceva complicat, putem apela la propriul Dumnezeu interior intr-un mod simplu, ii cerem ajutorul si ne va sluji neconditionat, doar trebuie sa stim ce sa-i cerem, este martorul divin mereu acolo in slujba noastra aici pe pamant. Omul este construit din omul animalic si omul ceresc care este in interior, iar majoritatea oamenilor cred si simt ca omul animal este sinele lor adevarat, uitand de divinitatea (omul ceresc) din ei.

Moment crucial pentru manifestare

Intalnirea Soarelui cu Luna, in uniune perfecta (astrologii numesc acest fenomen Cazimi = in inima Soarelui) este cel mai puternic moment pentru aceasta Planeta. In acel punct, intram in inima soarelui, in camera tronului regal.

Constiinta noastra emotionala, reprezentata de Luna, intra intr-o stare inalta unde este up-gradata pentru a fi in acord cu Creatorul.

Cazimi inseamna, de fapt, ca Luna se aseaza pentru cateva minute pe tronul regelui. Acest lucru ne ofera puteri regale. Aceasta energie generata de eclipsa de Soare poate fi folosita daca vrem ca ceva sa se manifeste, fiind una din cele mai inalte forme de manifestare.

Soarele este Regele cerului. Cand planeta este invitata in camera sa regala, putem primi cu totii o infuzie de energie solara.

Aceasta energie stimuleaza exprimarea constiintei inimii si a iubirii. Arde tot ceea ce nu ne mai serveste, curata totul si ne reinnoieste mintea, corpul si spiritul. Atunci cand luna se retrage din camera regala, incepe un proces de renastere.

Este unul din cele mai puternice momente pentru setarea intentiilor.

 

Ego si Suflet

Cand Soarele si Luna sunt in uniune perfecta, este o sansa unica de a ne alinia ego-ul cu sufletul. Pentru a balansa lucrurile, la nivel personal si colectiv.

Soarele reprezinta ego-ul iar luna sufletul. Una din cele mai mari transformari este sa realizam si sa intelegem diferenta dintre suflet si ego. Sufletul nostru este etern si mereu prezent, chiar daca nu ii acordam mereu atentie.

O persoana aflata in spatiul sufletului se onoreaza pe sine. Spune “Nu” la ce nu ii mai serveste. Spune “Da” la ce ii serveste. Se respecta pe sine si alege sa ia distanta fata de ceea ce nu inseamna respect.  Pe masura ce se indeparteaza, invata din lectiile primite. Ii onoreaza si ii respecta pe ceilalti.

Invata sa-ti asculti sufletul cand iti vorbeste, ai incredere in tine si actioneaza in acord cu ghidarea ta interna.

Sufletul tau este o sursa de iubire neconditionata, curaj, putere, intelepciune, fericire si bucurie. Nu poate fi ranit de opiniile altora si circumstantele externe. Sufletul tau este cine esti tu dincolo de etichete, roluri, asteptari si masti sociale.

Este ceva care nu se schimba – esti tu si vei fi tu pentru totdeauna. Este energie divina din Univers.

Daca vrei sa-ti gasesti scopul tau, sa traiesti o viata plina si sanatoasa, este esential sa-ti aduci ego-ul si mintea in relatie cu sufletul. Aceasta este sansa pe care ne-o ofera aceasta Eclipsa de Soare.

 

    – Schimbarile radicale fac parte din limbajul karmic al unei Eclipse de Soare , acest lucru depinde foarte mult de harta natala a fiecaruia si de planetele natale energizate, in timp se va vedea ca aceasta schimbare are  “in interiorul ei intelepciune”. A venit timpul pentru ceva nou, daca Eclipsa deschide o “cale noua “ pentru voi, este bine sa aveti curajul sa mergeti pe aceasta cale, cu siguranta este o cale pentru iluminare, auto-descoperire . Alegerea este a voastra, însă daca va opuneti acestei schimbari ramanand in situatiile obisnuite dar de care sunteti nemultumiti, puteti avea probleme de sanatate si asta din cauza frustrarilor existente.

    Toate problemele care ne impiedica sa ne ducem la indeplinire destinul nostru sunt evidentiate si suntem ajutati sa le dam deoparte, se le eliminam, această eclipsa chiar nu ne vrea raul, în realitate noi suntem cei care ne facem rau insistand asupra unor lucruri, oameni care ne frustreza, obosesc, uitand astfel de rolul nostru aici.

 

Lasă un răspuns