DE CE NE ÎMBOLNĂVIM? (IV) Legatura dintre suflet si trup, emotii si sanatatea organismului tau! Stiai unde sunt stocate blocajele emotionale?!

7

     

DE CE NE ÎMBOLNĂVIM? (IV)

Legatura dintre suflet si trup, emotii si sanatatea organismului tau!

Stiai unde sunt stocate blocajele emotionale?!

 

    Medicina clasică, convenţională, cea care este aplicată în spitalele zilelor noastre, cunoscută şi sub numele general de medicină alopată, este medicina care defineşte sănătatea ca fiind de fapt absenţa bolii, aceasta definiţie bazându-se deci pe un enunţ negativ. Denumirea de alopatie vine de la grecescul allos care înseamnă diferit şi pathos care înseamnă suferinţă şi este legată de numele cunoscutului medic german Samuel Hahnemann care, la începutul sec 19 pune bazele homeopatiei.

  • Prin acest termen el încearcă să definească medicina care se practica în toate spitalele vremii, pentru a o putea deosebi de noua metodă de tratament dezvoltată de el care se baza pe principiul similitudinii şi a carei denumire vine de la grecescul “homeos” care înseamnă “asemanator” şi “pathos” care înseamnă suferinţă. Alopatia este o medicină a contrariilor şi cele mai multe dintre medicamentele pe care le foloseşte pentru tratamente au prefixul “anti”, de exemplu febra se tratează cu antitermice, durerea cu antialgice, tusea cu antitusive etc. Este un tip de medicină familiar societăţilor occidentale şi reprezintă o abordare biologică a vindecării.

     Spre deosebire de medicina alopată, medicina holistică vede starea de sănătate ca fiind de fapt o stare de completă bunăstare fizică, mentală şi socială (holism – concepţie potrivit căreia întregul emotii-9-600x294nu poate fi redus la suma componentelor sale, deoarece aceste componente sunt în strânsă interacţiune între ele, din grecescul holos = întreg).

  • Bolnavul nu este privit ca o sumă a organelor sale, ci ca un ansamblu de elemente care interacţionează între ele, iar metodele de tratament se adresează bolnavului şi nu bolii organelor respective, ocupându-se concomitent de mintea, corpul sau sufletul acestuia. Altfel spus, medicina holistică este arta şi ştiinţa vindecării care se adresează persoanei privită ca un TOT, un întreg indivizibil – corp, minte şi spirit şi urmareşte evaluarea şi echilibrarea fiinţei umane, din punct de vedere fizic, emoţional, mental şi spiritual.

Locuri secundare unde sunt depozitate emotiile:

  1. Capul

  • Este locul unde se află centrul de comandă al corpului. El este locul unde ne proiectăm viaţa. Echilibrul în această zonă este important pentru echilibrare emotii-8generală: psihică, emoţională, fizică şi mentală.

    B. durerile de cap sau migrenele sunt de cele mai multe ori sentimente refulate care cauzează dezechilibre, în timp ce partea conştientă încearcă să găsească cauza pentru care lucrurile nu merg sau nu sunt cum ar trebui să fie.

    2. Ochii

  • Sunt în legătură cu vederea interioară, sentimentele şi auzul (în legătură cu al treilea ochi sau centrul clarviziunii). A nu fi luat în seamă de alţii, a nu vedea dorinţele altora, a nu vlacrimarea să vezi chiar ce este sub nasul tău (miopie) sau a nu vedea ceea ce este în alte locuri îndepărtate (vedere scurtă) sunt sentimente care se stochează la nivelul ochilor. Ochii sunt legaţi de canale cu sinusurile unde sunt depozitate lacrimile. Ochii sunt de asemeni în conexiune cu ovarele, uterul, testicolele şi prostata. 

  1. Urechile

  • „Ascultă pe alţii şi de a fi asculta”. La nivelul lor se produc blocaje provenite din sentimente: ceea ce nu vrem sau n-am vrut să auzim. Ele sunt legate de tensiunea arterială, de echilibru în sens general şi de claritate.

  1. Gatul

  • Laringele este sediul vorbirii, expresii verbale personale. La nivelul gâtlejului sunt blocaje emoţionale cauzate de înăbuşirea cuvintelor sau ideilor, gândurilor sau credinţelor. Se produc aceste blocaje atunci când omul nu spune ceea ce trebuia să fie spus, vorbeşte prea mult, face să tacă sensibilitatea. GÂTUL: verbalizează şi exprimă. Blocajele din zona gâtului sunt cauzate de idei sau cuvinte sau

    gânduri sau credinţe, care îţi rămân fixate în gât şi cu care te îneci. De asemeni, blocajele pot proveni din a nu spune ceea ce trebuie spus sau de a vorbi prea mult şi de a-ţi fi închisă gura. Blocajele în această zonă sunt în legătură cu greutăţile şi responsabilităţile pe care le duci în spate, şi care te apasă prea greu. Blocajele sunt, de asemenea, în legătură cu oamenii cu vederi de cal (nu vede nimic nici în dreapta, nici în stânga), când îţi lipseşte ajutorul celor din jur sau când ai o gândire neflexibiliă.

  1. Tractul intestinal

  • Constipaţia se datorează refulării unor sentimente de obicei de furie, de frică sau vinovăţie. Colita (diareea) este datorată eliminării unor sentimente vechi, gânduri, idei, pe care nu le-ai înfruntat sau rezolvat.

  1. Ovarele si uterul

  • La nivelul lor se stochează ura împotriva bărbaţilor şi probleme generale legate de naştere, avort, avort provocat, viol,  frica, vinovăţia şi furia în legătură cu sexualitatea.

  1. Vezica urinara

  • Vezica urinara stochează sentimente de furie, vinovăţie, legate de sexualitate.

  1. Prostata

  • La nivelul prostatei se stochează vinovăţia legată de sex, furia împotriva femeilor, sentimentul de neputinţă, lipsa ajutorului.

  1. Coapsele

  • Sunt un sistem de suport al trupului, la nivelul lor de obicei se acumulează sentimentele de furie şi frică (se manifestă ca depozite lipidice), sentimentul de vulnerabilitate şi lipsa protecţiei (lipsa de depuneri la nivelul coapselor). 

  1. Genunchii

  • Sunt răspunzători de flexibilitatea în gândire şi de siguranţă (suportul) în viaţă. Genunchiul stâng este resposabil de suportul emoţional intern. Genunchiul drept ţine de suportul emoţional extern pe care ţi-l produce slujba, banii, prietenii. Suportul de la mamă se depozitează în genunchiul stâng, suportul de la tată în genunchiul drept. Părinţii care şi-au inversat rolurile vor avea simptomatologie reversă în genunchi (dreptul se va comporta ca stângul).

  1. Glezna

  • Glezna este legătura ei este cu gândirea, analiza, înţelegerea şi întrebarea „De ce?”.

  1. Labele picioarelor

  • Acestea au legătură cu atitudinea (ce reprezentăm noi prin atitudinea noastră). Aici sunt stocate sentimentele: dacă suntem în stare să luăm atitudine pentru noi şi pentru alţii, dacă suntem în stare să dăm exemplu de comportament altora, dacă te simţi împlint sufleteşte. Talpa piciorului conţine proiecţii ale tuturor organelor din corp. De asemeni, este în legătură cu simţul realităţii practicului în viaţă.

  1. Umerii

  • Umărul drept poartă greutăţile şi responsabilităţile datorate familiei, meseriei, lumii sau altora. Umărul stâng poartă emoţiile interne precum şi responsabilităţile pentru propria viaţă fizică, spirituală, emoţională, mentală, precum şi responsabilitatea creşterii (evoluţiei) în aceste domenii. Aici sunt stocate de asemeni sentimentele de vinovăţie 

  1. Partea de sus a spatelui

  • Partea dreaptă stochează furie, dezechilibre datorate excesivei dărnicii, stochează supărări banale, iritaţii, atunci când din cauza acestor mici tulburări răbufneşti sau ţii în tine, când ascunzi sau exteriorizezi aceste mici supărări, atunci când te dezvinovăţeşti în legătură cu dezechilibrul pe care îl creează datul sau primitul (fie dai prea mult, fie primeşti prea mult). Partea stângă stochează sentimentele de tristeţe la pierderea unei persoane dragi, părerile de rău, pierderea unor lucruri, vinovăţia. De cele mai multe ori, partea stângă rezonează la primitul excesiv, fără a da în schimb suficient de mult. 

  1. Regiunea dorso-lombara

  • Stochează furia, sentimente neverbalizate, stres legat de sex,  bariere care te despart de sexul opus.

  1. Regiunea cocso-sacrata

  • Aceasta regiune are de-a face cu supravieţuirea, activarea lui kundalini , frica de succes, frica de a trăi, frica de a acţiona.

         

       Practica medicinii holistice integrează terapii complementare şi convenţionale care promovează o sănătate optimă şi previne şi tratează bolile privite ca un întreg, adresându-se factorilor care au contribuit la apariţia aceastora.

  • Medicina holistică pleacă de la idea potrivit căreia corpul uman este echipat să reziste la boală şi să îşi vindece ranile. Când apare o boală, efectele-gandurilor-si-sentimentelor-negative-asupra-corpului-600x398primul pas în vindecarea holistica este să se vadă ce se poate face pentru a întări imunitatea naturala a organismului, pentru ca acesta să poată lupta mai bine cu boala. Rezultatele însă nu vor apărea peste noapte, ci în timp, odată cu întărirea capacităţii de apărare a organismului şi nu vor exista nici efecte secundare dăunătoare sănătăţii.

  • Medicina holistică se mai concentrează pe prevenirea bolilor şi menţinerea sănătăţii, văzând sănătatea ca un echilibru al corpului, mental, emoţional, spiritual şi fizic, toate aspectele fiind privite a fi în intercorelaţie unele cu altele. Ea priveşte simptomele ca un semn al unei instabilităţi profunde a persoanei şi caută să restabilească echilibrul fizic şi mental care apoi va atenua acele simptome. De exemplu, dacă ai o durere de spate, în loc să apelezi imediat la pastile care îţi vor stopa durerea, vei lua în considerare un tratament osteopatic care va înlătura cauza apariţiei acestei durerii.

Cu drag,

 Florentina Ilisei

7 Comentarii
  1. Vasile Stan spune
  2. Ilona Ligia Radu spune

    minunat….iti multumesc….te imbratisez…..

  3. Nelu Drughinel spune

    Bună seara!

  4. Oliver Turist spune

    Foarte frumos dar tu ai alta profesie
    E etic si echitabil sa faci
    Concurenta,intelectuala?

  5. Maria Cristolovean spune

    Mulțumesc!! (y)

  6. Vasile Stan spune
  7. Nicu Nicu spune

    nam prea multe de spus despre ,,domnisoara,, doamna avocat deoarce este prima data cind ii scriu Ei ,,Avocata florentina ILISEI,, cam deocamdata din patea mea pt.ea …MULTE SUCCESE si multa baftala serviciu si in Viata din partea mea nicu din Uricani, cu onoare si respect INEGALABIL pentru EA ,,RESPECT FEMINITATEA,, PA

Lasă un răspuns