DE CE NE ÎMBOLNĂVIM? (II) CAUZELE SPIRITUALE ALE BOLILOR ȘI SUFERINȚELOR NOASTRE

10

DE CE NE ÎMBOLNĂVIM? (II)

CAUZELE SPIRITUALE ALE BOLILOR ȘI SUFERINȚELOR NOASTRE

 

        Hipocrate, considerat a fi părintele medicinei ne învăţa încă din secolul 4 ÎC că natura organismului uman poate fi înţeleasă doar dacă este privită ca un întreg. Mai tarziu, în secolul 14 DC, Paracelsus ne va spune că boala şi sănătatea corpului uman se bazează pe armonia dintre om (microcosmos) şi natură (macrocosmos), iar ca rezultat al acestei idei hermetice de armonie, universul macrocosmic era considerat ca fiind prezent în fiecare microcosmos al unei persoane.

      Astăzi însă, medicina modernă se îndepartează mult de filozofia şi medicina lui Hipocrate sau de ideile lui Paracelsus. În prezent medicii se concentreaza mai mult pe a pune un diagnostic şi a da un tratament specializat pe o anumită boală uitând, să privească entitatea umană în individualitatea ei.

 

buda-600x450

 • În medicina clasică, bolile mentale şi dereglările emoţionale sunt de obicei văzute ca o boală a creierului, sau ca defecte de caracter, medicii cautând să trateze aceste dereglări prin modificarea fiziologiei creierului cu ajutorul medicamentelor sau a modificarilor comportamentale.
 • Medicina alopată nu ţine cont de impactul minţii asupra sănătăţii sau vindecării. În ceea ce priveşte corpul, alopaţii timpurii au mers pe urmele lui Descartes, având o viziune mecanicistă asupra corpului şi separând-ul în părţi componente. Ei căutau cauze fizice ale bolilor şi încercau să numească, definească şi trateze anumite boli specifice organului respectiv.

       În ceea ce priveşte partea spirituală, aceasta este separată total de tot ceea ce înseamnă sănătate şi vindecare, fiind de obicei privită ca o abordare non ştiinţifică. Deşi medicina alopată recunoaşte căchakra-1 multe simptome au o componentă mentală (de exemplu stresul emoţional poate să ducă la ulcer sau dureri cronice de cap), abordarea sa generală este aceea de a suprima simptomele, atât cele fizice cât şi cele psihologice. De exemplu, dacă pacientul are tensiunea mare, un medic alopat îi va da pastile pentru scăderea tensiunii, pastile care nu vor trata de fapt cauza apariţiei acestei dereglări în organism.

 • În medicina alopată, principala cauza a îmbolnăvirilor este considerată a fi acţiunea bacteriilor patogene şi viruşilor sau dereglările biochimice; în diagnosticarea bolilor se folosesc testele ştiinţifice, medicamentele, iar chirurgia şi radiaţiile fac parte dintre uneltele cheie în tratarea problemelor de sănătate.

 

CAUZELE SPIRITUALE ALE BOLILOR ȘI SUFERINȚELOR NOASTRE

    48. INIMA: reprezintă centrul iubirii. Dacă nu-şi exprimă deschis sentimentele, individul îşi închide chakra inimii şi riscă să aibă probleme cardiace. love-600x338Din cauza reprimării emoţionale şi a sentimentelor negative, multe persoane au probleme cardiace. Un om bolnav de inimă este depozitarul unei cantităţi enorme de gânduri de ură. Problemele conflictuale îndelungate, insatisfacţiile, generează hipertensiune şi boli de inimă. Bolile cardiace au drept cauze gelozia sau supărarea pe oamenii apropiaţi.

 • Prin gânduri de iubire a semenilor se vor putea anula gândurile de ură. Lipsa afecţiunii poate deregla inima. Dragostea şi compasiunea constituie forţa terapeutică ce ajută la refacerea inimii. Persoanele care îşi reprimă sentimentele acumulează blocaje energetice la nivelul inimii. Verdele este culoarea inimii. De aceea, o plimbare într-o pădure îndepărtată de agitaţia oraşelor sau într-un lan înverzit va spori sănătatea şi vitalitatea inimii. Aceleaşi efecte se pot obţine prin folosirea în timpul meditaţiei a unor pietre sau cristale de culoare verde. Reumatismul cardiovascular are două cauze: o lungă perioadă de supărare sau tristeţe precum şi o expunere repetată la factori climaterici nocivi, cum este frigul.

   49. INSOMNIA: provine din totala incapacitate a spiritului de a-şi focaliza gândurile. Tratamentul pentru vindecarea insomniei trebuie să înceapă ziua. Este necesar să vă concentrați asupra a ceea ce faceți. Când vă împrăştiaţi gândurile în mai multe direcții, slăbiţi capacitatea spiritului de a se concentra, din care cauză seara îi este din ce în ce mai greu să se detaşeze de trup şi să se reîntoarcă dimineaţa cu forţele refăcute. Nu putem avea un somn bun noaptea decât dacă spiritul se retrage din corp. Insomnia mai este generată de întreţinerea unor gânduri de vinovăție. Oglinzile din dormitor sunt și ele răspunzătoare de cazurile de insomnie.

     50. INTESTINUL GROS ŞI SUBŢIRE: refuzul de a înţelege unele lecţii de viaţă din punct de vedere evolutiv. Dacă omul nu suportă stresul se îmbolnăveşte intestinul gros, iar dacă se înfurie și acumulează agresivitate, se îmbolnăveşte cel subţire. Reaua dispoziţie, plictiseala şi nereuşitele la serviciu conduc la o funcţionare defectuoasă a intestinului gros. Când se manifestă constipaţia, ea trebuie tratată urgent. Starea de sănătate este în legătură directă cu evacuarea regulată a intestinului gros.

   51. LARINGITA: în acest caz ţi-e teamă să te exprimi şi nu eşti în stare să-ţi spui părerea. Dacă laringita ta ascunde supărare şi furie, trebuie să o exprimi, altfel furia va creşte în tine.

    52. LEUCEMIA: înseamnă mândrie necontrolată.

  53. LIMFA: plăcerea exagerată pentru dulciuri, mâncăruri acre şi sărate, alimente greu digerabile şi exces de lactate.

   54. NASUL: te deranjează ceva sau cineva pe care nu-l poţi suporta. Sunt semnale ale corpului care-ţi spune că nu e bine ce faci, că nu trebuie să te laşi afectat. Nasul reprezintă intuiţia şi cunoaşterea de sine, fiind legat de chakra frontală.

   55. OCHII: indică teama de viitor şi faptul că într-o experienţă precedentă individul nu a dorit să vadă nici să-i ajute pe apropiaţii săi. Cauza miopiei o constituie deformarea structurilor câmpului la nivelul capului, determinată de sentimentul de ură, precum şi de nemulţumirea de sine şi frica de a vedea înainte. O principală cauză este gelozia agresivă. Cu cât un om are un caracter mai rigid, cu atât mai profund pătrunde agresivitatea în subconştient şi devine mai periculoasă. Dacă la invidie se adaugă dispreţul, dacă în caracter avem vanitate şi cruzime, se produce un program de autodistrugere care se manifestă prin ruperea retinei, orbire sau un grav traumatism cranian.

 • Vederea slabă este determinată de ură. Purificarea se face prin spovedanie şi rugăciune. Ataşarea de relaţii şi idealuri distruge vederea. Glaucomul este cauzat de refuzul îndelungat de a ierta. La bătrânețe, mulţi îşi pierd vederea pentru că se leagă prea mult de această lume.

   56. OSTEOPOROZA: persoana afectată simte că nu mai are un suport în această viaţă. În majoritatea produselor de origine animală există acid uric, care poate fi neutralizat numai cu calciu. În cazul în care corpul nu l-ar neutraliza, am muri. De aceea, corpul nostru este nevoit să extragă calciu din oase, ceea ce duce la osteoporoză. Concentratele zaharoase, care sunt acide, pot agrava fenomenul. Persoana în cauză să consume peşte (heringi), care conţine vitamina D2, necesară metabolizării calciului.

     57. PANCREASUL: are rolul de a echilibra glucoza (zahăr) în sânge. Dacă individul consumă prea mult zahăr şi dulciuri concentrate își va provoca dezordini în organism şi o hipersecreţie de insulină, care duce la hiperglicemie. Astfel, insulina secretată în cantităţi mari favorizează sinteza crescută de grăsimi, conducând la obezitate, diabet zaharat, ateroscleroză. Pancreatita, diabetul zaharat şi cancerul pancreatic sunt semne ale faptului că omul iubit şi iubirea pentru el au devenit o valoare absolută. De obicei, problemele pancreasului apar la persoanele care cred că nu merită să se bucure de nimic în viaţă. De multe ori fac plăcerile altora, ținând în interiorul lor o tristeţe ascunsă.

    58. PICIOARELE: reprezintă ancorarea, conexiunea cu Terra. Problemele de la picioare simbolizează un refuz de a avansa, de a evolua, sau teama de a stagna în viaţă, teama de viitor.

 • Atunci când omul este nemulţumit de soarta sa îl dor picioarele. Când omul este dispus să facă un rău unei persoane în propriul beneficiu sau să se dispreţuiască pe sine, când prosperitatea i se năruie, toate acestea pot da şi dureri, traume ale picioarelor şi o dilatare varicoasă a venelor. Varicele vin din faptul că sunteţi supărat pe sine, pe soartă. Aveţi grijă să aveţi picioarele calde! Asta este valabil pentru toţi bolnavii, dar în special pentru cei de rinichi. O încălţăminte proastă face rău nu numai la picioare ci întregului corp. Dacă ai bătături, înseamnă că nu gândeşti şi acţionezi aşa cum ar trebui.

   59. PIETRELE LA FIERE ŞI RINICHI: apar din cauza consumului de dulciuri și amidon concentrat, care împiedică eliminarea din corp a depozitelor de calciu organic. Cauza este judecarea oamenilor şi supărarea pe soartă.

   60. PROSTATA: afecţiunile ei sunt legate de un sentiment de vinovăție şi de teama de îmbătrânire.

   61. RĂU DE MARE: este în legătură cu teama de moarte.

  62. RĂU DE MIJLOACE DE TRANSPORT: teama de pierdere a controlului.

  63. RETENŢIA DE APĂ: refuzul de a slăbi încordarea.

  64. REUMATISM: resentimente, slăbirea iubirii, rigiditate, asprime. Persoana are o amărăciune cronică.

  65. RINICHII: reprezintă capacitatea de a exterioriza tot ceea ce este în sine. Cel care nu-şi exprimă talentele, capacităţile, dorinţele sau credinţele se expune la tulburări renale. Tot ceea ce este reprimat, frica şi teama slăbesc rinichii. Dacă orgoliul individului nu este prea mare, în rinichi se formează nisip; dacă este la un nivel mai ridicat, se formează pietre care pot fi eliminate. Dacă însă nivelul trufiei este periculos de mare, începe formarea de pietre de formă coralică, ce nu trebuie îndepărtate. Litiaza renală mai apare când individul are probleme de mânie nerezolvate de mult timp. Persoanele certăreţe şi care sunt de multe ori dezamăgite sau frustrate vor avea probleme cu rinichii.

66. SÂNGELE: zahărul, sarea, iaurtul şi mâncărurile acre au o acţiune toxică asupra sângelui, mai ales când sunt folosite în exces. De asemenea, ura şi mânia generează toxine în corp. Ceaiul de rădăcini de brusture este mijlocul cel mai eficace de epurare a sângelui. Pentru toate problemele sângelui este util să se consume zilnic salată de crudităţi.

67. SCLEROZA ÎN PLĂCI: are drept cauze frica, rigiditatea, inima împietrită şi îngreunată.

68. SFORĂITUL: refuzul încăpăţânat de a se desprinde de vechile tipare. Dormitul cu faţa în sus favorizează sforăitul.

 69. SISTEMUL DIGESTIV: stomacul reprezintă facultatea de a digera experienţele existenţei şi de a accepta cele învăţate. Ura, mânia, frica, regretul legat de trecut, precum şi grija, teama şi îngrijorarea faţă de viitor favorizează bolile stomacului, ale vezicii biliare şi ale intestinelor. Aversiunea, neliniştea, o agresivitate conştientă şi sentimentul de ură împotriva oamenilor sunt principalele cauze ale ulcerelor. Dacă omul se supără des şi pe cei apropiaţi sau pe sine, va avea probleme cu stomacul.

  70. ŞOLDURILE: reprezintă utilizarea liberului arbitru pentru a găsi propria cale în planul material. O problemă la şolduri subliniază o lipsă de utilizare a propriului liber arbitru şi faptul de a nu avea un scop în viaţă. O durere la şolduri indică o frică de a lua decizii importante.

   71. SPLINA: reprezintă un depozit de sânge, de energie. Problemele splinei arată o incapacitate de exprimare a iubirii sau o obsesie. În acest ultim caz, e necesară o purificare prin eliminarea sentimentelor negative şi a grijilor înmagazinate în timp. Lăcomia şi de avariţia au o influenţă negativă asupra splinei şi inimii. Splina mai este legată şi de stările psihice proaste şi de depresie.

  72. TIROIDA: problemele cu tiroida indică faptul că persoana nu se poate exprima cum doreşte şi se simte umilită.

  73. TUSEA: cine tuşeşte tot timpul este o fiinţă sufocată de viaţă; trece printr-o stare de mare nervozitate; se simte strivită de o situaţie. O tuse ocazională este un semn de plictiseală sau dorinţă de ceartă.

 74. URECHILE: Te laşi afectat de ceea ce auzi. Senzaţia lăuntrică că eşti superior persoanelor iubite (părinţi, copii, soţie) declanşează un program de autodistrugere care este blocat prin apariţia unor dureri în ureche.

   75. VAMPIRISMUL ENERGETIC: egoismul exagerat, manifestat în gânduri, emoţii sau fapte, precum şi cruzimea duc la deconectarea de cosmos şi atunci omul este nevoit să-și ia energia de la alţi oameni. Provocarea de chinuri fizice şi psihice unui om este una din formele vampirismului.

   76. VARICELE: prestarea unei munci care nu-ți place.

     77. ZONA ZOSTER: indică teama de viitor, antrenând gânduri negative.

     Orice dizarmonie se crede că stresează corpul şi poate duce la boală. Pentru a lupta cu boala, medicina alternativă foloseşte o gama mare de terapii pentru a ridica imunitatea organismului şi a restabili balanţa iniţială.

Printre aceste terapii alternative se numără:

–          acupunctura, care tratează bolile cu ajutorul acelor aplicate pe diferite puncte ale spirit-2canalelor energetice numite meridiane;

–          presopuntura, care foloseşte aceleaşi principii ca şi acupunctura, doar că în loc de ace foloseşte presiunea degetelor;

–          reflexoterapia, metodă de tratament care se realizează prin masarea zonelor reflexogene;

–          fitoterapia sau terapia cu ajutorul plantelor;

–          meloterapia, care tratează cu ajutorul sunetelor;

–          cromoterapia, care foloseşte terapia cu ajutorul culorilor;

–          aromoterapia, care foloseste uleiurile esenţiale în tratamente;

–          gemoterapia, care tratează cu ajutorul extractelor din muguri şi din alte ţesuturi vegetale embrionare;

–      homeopatia, care este o metodă de stimulare energetică a forţei vitale a organismului cu ajutorul remediilor homeopatice folosite pe principiul similitudinii.

         Nu neagă nimeni meritele incontestabile ale medicinei alopate care de multe ori a salvat vieţi dar care însă astăzi a ajuns să ne trateze ca pe niste obiecte. Ideal ar fi însă ca în viitor să asistăm la o reală reconciliere între toate ideile şi metodele utilizate în medicină, cu unicul scop de a sluji omului şi sănătăţii acestuia.

Cu drag,

Florentina Ilisei

10 Comentarii
 1. Anca Panait spune

  Imi place.

 2. Eugenia Iacob spune

  Senzational articolul , multumim doamna avocat si sa mai postati , avem ce invata .

 3. Cecilia Barbulescu spune

  Cititi pana la capat!

 4. Gitana Isbasoiu spune

  Fr.interesant si instructiv articolul. Multumescsi mai astept noutati !

 5. Ion Mica spune

  Io stiu de ce ne imbolnavim. Nu ne rugam la parintele Arsenie Boca. Nu pupam moaste. Nu mergem in patru labe in jurul bisericii. Dumnexeu vede.

 6. Cristiana Marinache spune

  Felicitari foarte interesesant asa este.

 7. Maria Cristolovean spune

  Materialele prezentate sunt excepţionale! Le urmăresc de foarte mult timp. Multumesc!

 8. Nelu Drughinel spune

  Da corect o zi cit mai minunată .

 9. Maria Pirvu spune

  Aveti perfecta dreptate.

 10. Nedelcu Mariana Dorina spune

  Multa pretuire si recunostinta!

Lasă un răspuns