Curry indian
Curry indian
INGREDIENTE 4 persoane
- pulpă de porc dezosată degresată 840 g
- ceapă 60 g
- roșii 80 g
- ardei gras 40 g
- ananas din conservă 120 g
- usturoi 3-4 căței
- ghimbir 10 g
- ulei 40 ml
- curry, sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
- Carnea se taie în cuburi de 2-3 cm.
- Ceapa și usturoiul tocat se călesc în ulei, se adaugă carnea și se sotează în continuare.
- Roșiile tăiate cuburi, opărite și decojite se adaugă peste carne.
- Ardeiul curățat și fără semințe, tăiat julienne, se adaugă și el peste carne.
- Se condimentează cu sare și piper, se acoperă vasul și se lasă la foc mic.
- După 10 minute se adaugă ananasul rondele o parte și o parte cuburi.
- Se fierb înăbușit timp de 45 minute, după care adăugăm ghimbirul tăiat mărunt, praful de curry și se mai continuă fi erberea pentru încă 10 minute.
- Preparatul se servește cald cu garnitură de orez.