Cotlet întreg file cu vinete si chorizo
Cotlet întreg file cu vinete si chorizo
INGREDIENTE 4 persoane
- cotlet întreg de porc 1100 g
- chorizo 120 g
- vinete 700 g
- ceapă 100 g
- usturoi 10 g
- roșii 120 g
- pătrunjel verde 10 g
- ulei de măsline 120 ml
- rozmarin, sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
- Cotletul întreg de porc se secționează în lungime cu ajutorul unui cuțit cu lama lungă și subțire, iar în interior se introduce chorizo-ul;
- Cotletul se condimentează cu rozmarin, sare și piper și se marinează cu ulei de măsline după care se gătește la cuptor timp de 35 minute la temperatura de 185ºC;
- Vinetele se spală, se curăță și se taie rondele. Roșiile se opăresc, se depielează și se taie în cuburi. Ceapa și usturoiul se curăță și se taie mărunt;
- Într-o cratiță se sotează în ulei de măsline vinetele, după care adăugăm ceapa, usturoiul și roșiile;
- Se gătesc la foc mic timp de 10-15 minute și la fi nal se condimentează cu sare, piper și pătrunjel verde tocat;
- Cotletul se servește feliat împreună cu garnitura de vinete și opțional cu jiul rezultat în urma coacerii la cuptor.