Cotlet întreg file cu vinete si chorizo

0

Cotlet întreg file cu vinete si chorizo

INGREDIENTE 4 persoane

  • cotlet întreg de porc 1100 g
  • chorizo 120 g
  • vinete 700 g
  • ceapă 100 g
  • usturoi 10 g
  • roșii 120 g
  • pătrunjel verde 10 g
  • ulei de măsline 120 ml
  • rozmarin, sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

  • Cotletul întreg de porc se secționează în lungime cu ajutorul unui cuțit cu lama lungă și subțire, iar în interior se introduce chorizo-ul;
  • Cotletul se condimentează cu rozmarin, sare și piper și se marinează cu ulei de măsline după care se gătește la cuptor timp de 35 minute la temperatura de 185ºC;
  • Vinetele se spală, se curăță și se taie rondele. Roșiile se opăresc, se depielează și se taie în cuburi. Ceapa și usturoiul se curăță și se taie mărunt;
  • Într-o cratiță se sotează în ulei de măsline vinetele, după care adăugăm ceapa, usturoiul și roșiile;
  • Se gătesc la foc mic timp de 10-15 minute și la fi nal se condimentează cu sare, piper și pătrunjel verde tocat;
  • Cotletul se servește feliat împreună cu garnitura de vinete și opțional cu jiul rezultat în urma coacerii la cuptor.

Lasă un răspuns