Consomé de vita – reteta, ingrediente si mod de preparare

0

Consomé de vita

Ingrediente 4 persoane

  • rasol cu os de mânzat 1 kg
  • ceapă 80 g
  • morcov 150 g
  • pătrunjel verde 1 legătură
  • păstârnac 120 g
  • țelină mică 160 g
  • roșii 160 g
  • ardei grași 100 g
  • sare, piper după gust

MOD DE PREPARARE

  • Pentru prepararea acestei supe, sunt recomandate: rasolul cu măduvă, rasolul alb, pieptul și coada.
  • Fierbeți oasele o oră și jumătate înainte de a pune la fiert și carnea.
  • Fierbeți carnea la foc mai tare la început, până adunați spuma, apoi la foc domol.
  • După ce ați adunat spuma, puneți o cană de apă rece și lăsați să se adune o nouă spumă pe care o îndepărtați la rândul ei.
  • Lăsați apoi supa să fiarbă încet, la foc mic, descoperită, pentru a ieși cât mai limpede.
  • După o oră, adăugați și jumătate din cantitatea de zarzavat spălat și curățat întreg lăsând să fiarbă împreună încă 2 ore.
  • Pentru a da supei o culoare frumoasă și un gust cât mai bun, radeți morcovul pe răzătoarea mare și înăbușiți-l în grăsime înainte de a-l pune la fiert.
  • Când supa s-a fiert, udați un tifon în apa rece, îl puneți în două deasupra unei oale mai mari și strecurați prin el supa fiartă, cât mai încet, pentru ca grăsimea să rămână pe tifon.
  • Se servește un consomé clar, cu bucăți de rasol și legume tăiate în cubulețe fine (obținute din restul de zarzavat rămas)

Lasă un răspuns