Coaste de vita la cuptor cu sos de mustar – reteta si mod de preparare

0

Coaste de vita la cuptor cu sos de mustar

Ingrediente 4 persoane

  • coaste de mânzat 1000 g
  • ceapă 60 g
  • praz 40 g
  • țelină rădăcină 40 g
  • muștar 50 g
  • făină 20 g
  • smântână lichidă 40 ml
  • foi de dafin
  • boabe de piper, cimbru, sare, piper măcinat după gust
  • unt 20 g

MOD DE PREPARARE

  • Se pregătește o supă din legumele curățate și tăiate cuburi mari, plantele aromate, sare.
  • În supa obținută se adaugă coastele de mânzat și se fierb timp de 40 minute.
  • Separat se realizează un rântaș din cantități egale de făină și unt.
  • Bucățile de coaste se scot din supă, se ung cu muștar, se introduc la cuptor pentru 15 minute, la temperatura de 185°C, timp în care se caramelizează ușor.
  • Separat, se realizează sosul de muștar astfel: 150 ml de supă strecurată, rântaș, smântână, iar înainte de servire, restul de muștar.
  • Sfat: Coastele caramelizate se servesc cu sosul de muștar, cu cartofi wedges și salată verde.

Lasă un răspuns