Coaste de vita la cuptor cu sos de mustar – reteta si mod de preparare
Coaste de vita la cuptor cu sos de mustar
Ingrediente 4 persoane
- coaste de mânzat 1000 g
- ceapă 60 g
- praz 40 g
- țelină rădăcină 40 g
- muștar 50 g
- făină 20 g
- smântână lichidă 40 ml
- foi de dafin
- boabe de piper, cimbru, sare, piper măcinat după gust
- unt 20 g
MOD DE PREPARARE
- Se pregătește o supă din legumele curățate și tăiate cuburi mari, plantele aromate, sare.
- În supa obținută se adaugă coastele de mânzat și se fierb timp de 40 minute.
- Separat se realizează un rântaș din cantități egale de făină și unt.
- Bucățile de coaste se scot din supă, se ung cu muștar, se introduc la cuptor pentru 15 minute, la temperatura de 185°C, timp în care se caramelizează ușor.
- Separat, se realizează sosul de muștar astfel: 150 ml de supă strecurată, rântaș, smântână, iar înainte de servire, restul de muștar.
- Sfat: Coastele caramelizate se servesc cu sosul de muștar, cu cartofi wedges și salată verde.