Coaste de porc în stil Hawaian
Coaste de porc în stil Hawaian
INGREDIENTE 4 persoane
- coaste de porc 900 g
- oțet 60 ml
- ketchup 125 g
- sos de soia 30 ml
- piure de ananas 120 g
- zahăr brun 45 g
- amidon 12 g
- sare 10 g
- ghimbir 5 g
MOD DE PREPARARE
- Cuptorul se încălzește la temperatura de 160ºC.
- Se realizează o marinată astfel: într-o cratiță se fierb împreună la foc mediu oțetul, ketchup-ul, sosul de soia, piureul de ananas, zahărul brun, amidon, sare și ghimbir.
- Se amestecă continuu până cand are o consistență ușor îngroșată.
- Într-o tavă se aranjează coastele și se toarnă deasupra marinata.
- Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se coace la cuptor timp de 1-1,5 ore.
- Coastele de porc se servesc calde împreună cu sosul în care au fost gătite