Cheesecake cu lamaie si stafide – ingrediente si mod de preparare

0
Cheesecake cu lamaie si stafide

 

 INGREDIENTE

  • Faina 40 grame
  • Lamai
  • Margarina 75 grame
  • Oua 4 buc
  • Zahar tos 150 grame 
  • Pentru blatul de biscuiti :
  • 75g margarina topita,
  • 225g biscuiti digestivi, zdrobiti.
Pentru umplutura :
  • 450g branza de vaci,
  • 225g smantana,
  • 150g zahar tos,
  • 4 oua de marime mijlocie, separate
  • 40g faina 
  • 1 lamaie, coaja rasa şi sucul,
  • 75g stafide, puse in apa la imbibat si apoi scurse,
  • zahar pudra pentru presarat

MOD DE PREPARARE

  • Preincalziti cuptorul la 170 grade C.
  • Ungeti si tapetati o tava de tabla rotunda pentru copt prajituri, cu diametrul de 23 cm si fundul detasabil.
  • Pentru blatul de biscuiti : amestecati margarina topita cu biscuitii zdrobiti. Turnati amestecul cu lingura in tava pregatita siapasati pentru a nivela. Raciti la frigider.
  • Pentru umplutura : puneti intr-un castron branza, smantana, zaharul tos, galbenusurile, faina, coaja si sucul de lamaie. Mixati cu un mixer, la viteza redusa, pana se omogenizeaza. Bateti albusurile pana se intaresc usor, apoi incorporati-le in amestecul cu branza. 
  • Incorporati stafidele. Turnati amestecul cu branza deasupra blatului de biscuiti. Asezati pe otava intinsa de copt si coaceti timp de 1 ora. 
  • Opriti cuptorul. Lasati cheesecake-ul sa stea in cuptor, cu usa intredeschisa, timp de 1 ora, pana se intareste.
  • Scoateti din tava si lasati sa se raceasca complet.
  • O pastrati la frigider pana in momentul servirii.

Lasă un răspuns