Cele mai ciudate tradiţii de Paşte!

2

 

Cele mai ciudate tradiţii de Paşte: femeile sunt biciuite, iar iepuraşul este animal rău

 

 • Şoarece în loc de iepuraş, femei biciuite în lunea Paştelui şi atmosferă de Halloween în locul defilărilor solemne din biserică. Alţii preferă carnea de ţestoasă în loc de cea de miel. Sunt doar câteva dintre modurile ciudate în care oamenii de pe întreg globul sărbătoresc Învierea Domnului.

       Poate cea mai şocantă tradiţie de Paşte are loc în Filipine, unde oamenii se crucifică în Vinerea Mare, asemenea lui Iisus. Filipinezii se lasă biciuiţi şi ţintuiţi pe cruce pentru că, spun ei, în acest fel le vor fi iertate păcatele.

 • În Finlanda, copiii se costumează şi merg să colinde;

 • Finlandezii confundă Învierea Domnului cu Halloweenul.

  Copiii se îmbracă în vrăjitori, colindă prin vecini după dulciuri, iar oamenii aprind focuri mari care să-i protejeze de duhurile rele.

 • În Cehia şi Slovacia femeile sunt biciuite cu nuiele în a doua zi de Paşte. Ritualul nu este unul dureros, ci are scopul de a aduce femeilor sănătate şi fertilitate.

Carne de ţestoasă şi tocăniţa de iguană

 • Dacă românii nu concep Paştele fără tradiţionala friptură de miel, ei bine, columbienii preferă carnea de ţestoasă, tocăniţa de iguană sau friptura de rozătoare. Iar în Australia iepuraşul este considerat un animal rău, care strică recoltele, aşa ca ouăle roşii sunt aduse de un şobolan.

 • Grecii din insula Chios se războiesc cu petarde şi rachete, iar nemţii agaţă ouăle în copaci.

 • O tradiţie din Columbia mai spune că de Paşte se costumează un măgăruş în preşedintele Hugo Chavez sau într-un fotbalist celebru.

2 Comentarii
 1. Dan Dragan Dragan spune

  la multi ani!

 2. Maria Frentiu spune

  La multi ani! Sanatate, fericire, multe bucurii, impliniri alaturi de familie.

Lasă un răspuns