Ceafa la cuptor cu prune uscate

0

Ceafa la cuptor cu prune uscate

INGREDIENTE: 4 persoane 
  • ceafă de porc 800 g
  • prune afumate 200 g
  • vin alb 200 ml
  • ulei de măsline 30ml
  •  unt 20 g
  • mere 240 g
  • sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
  • Merele se curătă și se taie cubulete;
  • În bucata de ceafă, cu ajutorul unui cutit realizăm mici buzunare care se vor umple cu un amestec de mere și prune afumate (jumătate din cantitate);
  • Condimentăm cu sare și piper, iar cu ajutorul unei sfori alimentare legăm bucata de ceafă;
  • Carnea se colorează în tigaie pe toate părtille cu unt și ulei, după care deglasăm cu vin alb;
  • Carnea și jiul rezultat le introducem la cuptor într-o tavă timp de1 oră la temperatura de 170ºC;
  • După 30 minute adăugăm deasupra restul de mere și prune uscate;
  • Ceafa de porc se servește portionată împreună cu jiul și garnitura de mere și prune.

Lasă un răspuns