Ceafa de porc cu sos de soia si salata de castraveti

0

Ceafa de porc cu sos de soia si salata de castraveti

INGREDIENTE: 4 persoane 

  • ceafă porc cu os, feliată 880 g
  • zahăr 80 g
  • sos de soia 30 ml
  • castraveti 440 g
  • usturoi 10 g
  • ardei iute 16 g
  • alune 40 g
  • oșii cherry 20 g
  • ardei gras 160 g
  • ulei 110 ml
  • suc de lămâie 40 ml
  • sare, piper, anasonși ulei de susan după gust

MOD DE PREPARARE

  • Într-o crăticioară se amestecă din cantitatea de zahăr, usturoi, alunele, sosul de soia, sare și anason, pe care le fierbem la foc mic;
  • Ceafa de porc feliată se marinează în amestecul precedent timp de 10 minute, după care se gătește în ulei, într-o tigaie încinsă, pe toate părtile și se continuă apoi coacerea la cuptor pentru încă 5 minute, la temperatura de 160ºC;
  • Separat se realizează garnitura prin amestecul de castraveti tăiati batoane, ardei iute rondele, ardei gras julienne, roșii cherry, usturoi tocat, zahăr, suc de lămâie, sare și piper, ulei desusan;
  • Ceafa de porc se servește caldă împreunăcu sosul rezultat și cu salată de castraveti

Lasă un răspuns