Ceafa de mânzat la gratar servit cu sos Bernaise – reteta
Ceafa de mânzat la gratar servit cu sos Bernaise
Ingrediente 4 porții
- ceafă de mânzat 720 g
- ouă 2 buc.
- unt 200 g
- tarhon proaspăt 10 g
- ceapă 20 g
- oțet 10 ml
- piper boabe 5 g
- vin alb 50 ml
- sare după gust
MOD DE PREPARARE
- Într-o cratiță se reduce ceapa tocată cu piper boabe, jumătate din cantitatea de tarhon, sare, vin alb și oțet.
- Gălbenușul de ou se pune într-un bol oval metalic pe bain-marie amestecând continuu până când se realizează o cremă de consistența maionezei.
- Se scoate bolul din bain-marie și se continuă realizarea emulsiei prin adăugarea puțin câte puțin a untului topit.
- Se amestecă reducția de tarhon peste emulsia de ou și unt, în acest mod obținându-se sosul Bernaise.
- Ceafa de mânzat se asezonează cu sare și piper, se gătește pe grătarul încins, pe toate fețele, după care se servește cu sosul Bernaise.