Cafeaua – sfaturi pentru o bea o cafea sanatoasa

1

   Pentru mulți oameni cafeaua este, de fapt, cea mai mare sursă de antioxidanți din dieta. Iată câteva sfaturi pentru a ne bucura de o cafea benefica sanatatii.

1. Nicio cafea dupa ora 14.

Cofeina este un stimulent. Aceasta este unul dintre principalele motive pentru care ne bucurăm de cafea atât de mult. Cofeina ne oferă o sursa de energie și ne ajută să rămânem treji când ne simțim obosiți. Dar, dacă vom bea cafea la ore tarzii, acest lucru ne poate provoca insomnii, iar lipsa somnului determina, evident, probleme se sanatate.

Din acest motiv, este important să nu bem cafea în timpul zilei. În cazul în care trebuie, alegeti cafea decafoinizata sau optati pentru o ceașcă de ceai, care contin mai putina cofeina.

2. NU puneti mult zahar in cafea.

  Este foarte ușor sa  transformati cafeaua în ceva complet impropriu pentru sanatatea dumneavoastra. Cel mai usor mod de a face acest lucru este de a pune  mult zahăr în cafea, care este probabil cel mai nerecomandat ingredient în dieta modernă.

Zahărul, în principal, din cauza nivelului ridicat de fructoză, poate provoca o serie boli grave, cum ar fi obezitatea și diabetul. Dacă nu vă puteți imagina trăind viața fără un îndulcitor în cafea, utilizați stevia.

3. Alegeți un brand de calitate, de preferință cafeaua organica

  La fel ca si in cazul altor alimente, calitatea produsului poate varia foarte mult în funcție de metoda de prelucrare și de modul în care a fost cultivata. Boabele de cafea tind să fie puternic stropite cu pesticide, erbicide și diverse toxine care dauneaza sanatatii.

Din acest motiv, vă recomandăm să alegeți cafea bio ori de câte ori este posibil.

4. Nu utilizați indulcitorii artificiali

   Adaugarea in cafea de îndulcitori artificiali în loc de zahăr, ar putea părea o idee bună, având în vedere că acestia nu contin calorii.

Din pacate realitatea este alta. Studiile au demonstrat ca îndulcitorii artificiali pot provoca tot felul de probleme de sănătate. Din acest motiv, va sfatuim sa nu puneti indulcitori artificiali în cafea.

Din nou, stevia este o alternativa naturala, dar, într-adevăr, cafea neindulcita este cea mai recomandata, doar ca va este necesar ceva timp pentru a va obisnui cu aceasta.

5. Adăugați scorțișoară la cafea

Scortisoara este o planta cu gust placut, care se combina foarte bine cu aroma de cafea. Studiile arata ca scortisoara poate scadea glucoza din sange, colesterolul si trigliceridele la diabetici. Dacă aveți nevoie de aroma, încercați să adăugați un strop de scorțișoară. Este surprinzător de buna.

6. Adăugați cacao in cafea

  Cacaoa este bogata in antioxidanți și este asociata cu multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv un risc redus pentru bolile de inima. Dacă doriți sa dati putina aroma cafelei, încercați să adăugați un pic de cacao orgonica neindulcita.

7. Evitati frisca artificiala si low-fat
Frisca din comert low-fat si cea artificiala tind sa fie foarte procesate si pline de ingrediente nenaturale, nocive. Siropul de porumb bogat in fructoza si grasimile trans sunt si ele printre ingredientele periculoase. Inlocuiti-le cu frisca high-fat, provenita de la vaci hranite cu iarba.

Studiile arata ca, de fapt, produsele lactate bogate in grasimi sunt asociate cu un risc redus de obezitate.

8. Fierbeti cafeaua folosind un filtru de hartie
Cafeaua fiarta poate contine substante daunatoare cunoscute ca diterpeni, care pot creste nivelul colesterolului in sange. Este insa foarte usor sa ii evitati, utilizand un filtru de cafea. Daca fierbeti cafeaua cu un filtru de hartie, veti indeparta toti diterpenii, insa veti pastra cofeina si antioxidantii benefici sanatatii.

1 Comentariu
  1. Ioan Mariana Soponaru spune

    Mulțumesc pentru postare,am distribuit și eu „

Dă-i un răspuns lui Ioan Mariana Soponaru Anulează răspunsul