Buche de Noel – reteta si mod de preparare

0

Buche de Noel

Ingrediente:

  • Ciocolata 150 grame
  • Faina 250 grame
  • Margarina 150 grame
  • Margarina pentru creme 50 grame
  • Oua 6
  • Praf de copt 1/2 pachet
  • Zahar tos 300 grame
  • Zahar vanilat 50 grame

Pentru foaia de rulada se mai adauga: – coaja de la 1 lamaie, – coaja la 1 portocala, – 30 gr pudra migdale,

Pentru crema de mai adauga, – 350 ml frisca lichida, patratele de ciocolata, crema tartinabila tip Nutella

MOD DE PREPARARE

  • Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Galbenusurile se separa de albusuri. Albusurile se bat spuma cu ½ din cantitatea de zahar si cu un praf de sare, iar separat se freaca cealalta jumatate din cantitatea de zahar cu margarina, iar galbenusurile se adauga treptat.
  • Albusurile se adauga peste galbenusuri. Separat, faina se amesteca bine cu praful de copt si se inglobeaza in compozitia obtinuta anterior. Se adauga apoi coaja de lamaie si portocala si pudra de migdale, amestecandu-se cu o lingura de lemn ,foarte foarte usor, pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava, 25 cm x 40 cm, pe hartie de copt intinzandu-se cat mai uniform, apoi se da la cuptor 10-12 min. Dupa ce s-a copt, se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza usor cu ajutorul prosopului.
  • Trecem la prepararea cremei. Intr-un vas se pune la fiert frisca lichida. Se retrage de pe foc si se adauga patratelele de ciocolata, amestecandu-se pana se topesc bine, apoi se incorporeaza margarina pentru crema si crema tartinabila (de tip Nutella) cu ciocolata si alune. Se lasa sa se raceasca bine, dupa care se spumeaza la mixer.
  • Foaia de rulada se desface si se intinde pe intreaga suprafata un strat subtire de dulceata de fructe de padure, iar deasupra se intinde jumatate din cantitatea de crema de ciocolata cat mai uniform. Se ruleaza prajitura cu grija, in timp ce se indeparteaza usor , cu mare grija, si hartia de copt. Se taie o bucata mica din ea, cu lungimea de 8cm care urmeaza sa fie atasata lateral pe rulada mare, ca si cum ar fi un ciot de creanga. Se acopera toata prajitura cu restul de crema de ciocolata.
  • Cu o furculiţă se traseaza liniuţe prin crema , astfel incat sa se asemene cu scoarţa unui pom si se decoreaza dupa fantezia gospodinei, incercand sa imitam frunzulite si fructe de padure. Se da la rece 2-3 ore, iar inainte de servire, se pudreaza cu zahar vanilat sau nuca de cocos.

Lasă un răspuns