Brownies reteta – ingrediente si mod de preparare

0

Brownies

Ingrediente:

  • Ciocolata 375 grame
  • Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale) 10 ml
  • Faina 250 grame
  • Lapte 50 ml
  • Margarina 375 grame
  • Nuca 300 grame
  • Oua 6 buc
  • Zahar tos 400 grame
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

  • Preincalziti cuptorul la 180 grade C.
  • Inveliti cu o foaie de pergament sau de copt vasul (atat baza cat si marginile).
  • Topiti margarina intr-un vas incapator. Dupa ce s-a topit un pic adaugati si ciocolata si amestecati pana se omogenizeaza.
  • Intr-un alt vas bateti ouale cu zaharul, laptele si esenta de vanilie. In alt vas masurati cantitatea de faina si amestecati-o cu sare. Cand amestecul cu ciocolata s-a topit lasati-l sa se raceasca un pic inainte de a amesteca cu ouale si zaharul si apoi nucile tocate si faina.
  • Ingredientele se amesteca usor si apoi compozitia se aseaza in tava de copt. Coaceti aluatul aproximativ 25 minute.
  • Cand este gata partea de la suprafata trebuie sa aiba o crusta uscata dar inauntru trebuie sa fie pufoasa si un pic lipicioasa.
  • Verificati tot timpul, diferenta dintre brownies un pic lipicioase si cele uscate este doar de cateva minute. Tineti minte ca ele vor continua sa se coaca si dupa ce sunt scoase din cuptor si incep sa se raceasca.
  • Din cantitatea de ingrediente mentionata vor iesi aproximativ 48 bucati.

Lasă un răspuns