Beuf carrotte – reteta, ingrediente si mod de preparare
Beuf carrotte
Ingrediente 6 persoane
- cap de piept de mânzat, rasol 1 kg
- morcovi 1 kg
- ceapă albă 75 g
- usturoi 10 g
- vin alb 100 ml
- fond de vită 300 ml
- bouquet garni (cimbru, dafin, frunze de țelina, foi de praz) 10 %
- pătrunjel verde 5 g
- sare și piper după gust
- ulei 40 ml
- unt 30 g
Mod de preparare
- Sotăm carnea cu ulei și unt, după care deglasăm compoziția cu vin alb, fondul de vită și fierbem aproape o oră și jumătate împreună cu bouquet garni.
- Cu jumătate de ora înainte de a se termina fierberea adăugăm morcovul feliat.
- Separat într-o tigaie sotăm ceapa, usturoiul și turnăm peste preparatul nostru.
- În ultimele minute de fierbere (dacă este cazul) facem un rântaș de făină cu apă pentru a regla consistența, iar la sfârșit adăugăm pătrunjel, sare și piper.