Beuf carrotte – reteta, ingrediente si mod de preparare

0

Beuf carrotte

Ingrediente 6 persoane  

  • cap de piept de mânzat, rasol 1 kg
  • morcovi 1 kg
  • ceapă albă 75 g
  • usturoi 10 g
  • vin alb 100 ml
  • fond de vită 300 ml
  • bouquet garni (cimbru, dafin, frunze de țelina, foi de praz) 10 %
  • pătrunjel verde 5 g
  • sare și piper după gust
  •  ulei 40 ml
  • unt 30 g

Mod de preparare

  • Sotăm carnea cu ulei și unt, după care deglasăm compoziția cu vin alb, fondul de vită și fierbem aproape o oră și jumătate împreună cu bouquet garni.
  • Cu jumătate de ora înainte de a se termina fierberea adăugăm morcovul feliat.
  • Separat într-o tigaie sotăm ceapa, usturoiul și turnăm peste preparatul nostru.
  • În ultimele minute de fierbere (dacă este cazul) facem un rântaș de făină cu apă pentru a regla consistența, iar la sfârșit adăugăm pătrunjel, sare și piper.

Lasă un răspuns