Barollo de vita – reteta, ingrediente si mod de preparare

0

Barollo de vita

Ingrediente 4 persoane

  • rasol alb de mânzat dezosat 680 g
  • sare de mare  4 g
  • ulei de măsline  10 ml
  • ceapă 10 g
  • morcov 10 g
  • țelină frunze 10 g
  • usturoi 5 g
  • rozmarin, salvie, nucșoară, boabe de piper, sare după gust
  • vin roșu 400 ml
  • supă de vită 800 ml
  • unt 15 g
  • făină 15 g

MOD DE PREPARARE

  • Se asezonează carnea cu sare și piper, apoi se colorează într-o tigaie la foc mediu.
  • Separat se caramelizează legumele și se adaugă peste carne.
  • Se completează amestecul cu vin roșu, rozmarin, salvie, nucșoară rasă și supă de vită.
  • Se fierb la foc domol până când bucata de carne este gătită.
  • Se servește cu jiul rezultat care în prealabil a fost îngroșat cu un amestec de unt și făină.

Lasă un răspuns