Barollo de vita – reteta, ingrediente si mod de preparare
Barollo de vita
Ingrediente 4 persoane
- rasol alb de mânzat dezosat 680 g
- sare de mare 4 g
- ulei de măsline 10 ml
- ceapă 10 g
- morcov 10 g
- țelină frunze 10 g
- usturoi 5 g
- rozmarin, salvie, nucșoară, boabe de piper, sare după gust
- vin roșu 400 ml
- supă de vită 800 ml
- unt 15 g
- făină 15 g
MOD DE PREPARARE
- Se asezonează carnea cu sare și piper, apoi se colorează într-o tigaie la foc mediu.
- Separat se caramelizează legumele și se adaugă peste carne.
- Se completează amestecul cu vin roșu, rozmarin, salvie, nucșoară rasă și supă de vită.
- Se fierb la foc domol până când bucata de carne este gătită.
- Se servește cu jiul rezultat care în prealabil a fost îngroșat cu un amestec de unt și făină.