Antricot dezosat la gratar cu sos Bearnaise – reteta si mod de preparare

0

Antricot dezosat la gratar cu sos Bearnaise

Ingrediente 4 persoane

  • antricot dezosat feliat de mânzat 720 g
  • oua 8 buc
  • unt 60 g
  • tarhon proaspăt 10 g
  • ceapă echalote 20 g
  • oțet 10 ml
  • piper boabe 1 g
  • vin alb 50 ml
  • sare ect după gust

MOD DE PREPARARE

  • Într-o cratiță se reduce ceapa tocată cu piper boabe, jumătate din cantitatea de tarhon, sare, oțet și vin alb.
  • Gălbenușul de ou se pune într-un bol oval metalic la bain-marie amestecând continuu până când se realizează o cremă de consistența maionezei.
  • Se scoate bolul din bain-marie și se continuă realizarea emulsiei prin adăugarea puțin câte puțin a untului topit.
  • Se amestecă reducția de tarhon peste emulsia de ou și unt, în acest mod obținându-se sosul bearnaise.
  • Antricotul dezosat se asezonează cu sare și piper, se gătește pe grătarul încins, pe toate fețele, după care se servește cu sosul bearnaise

Lasă un răspuns