Antricot dezosat la gratar cu sos Bearnaise – reteta si mod de preparare
Antricot dezosat la gratar cu sos Bearnaise
Ingrediente 4 persoane
- antricot dezosat feliat de mânzat 720 g
- oua 8 buc
- unt 60 g
- tarhon proaspăt 10 g
- ceapă echalote 20 g
- oțet 10 ml
- piper boabe 1 g
- vin alb 50 ml
- sare ect după gust
MOD DE PREPARARE
- Într-o cratiță se reduce ceapa tocată cu piper boabe, jumătate din cantitatea de tarhon, sare, oțet și vin alb.
- Gălbenușul de ou se pune într-un bol oval metalic la bain-marie amestecând continuu până când se realizează o cremă de consistența maionezei.
- Se scoate bolul din bain-marie și se continuă realizarea emulsiei prin adăugarea puțin câte puțin a untului topit.
- Se amestecă reducția de tarhon peste emulsia de ou și unt, în acest mod obținându-se sosul bearnaise.
- Antricotul dezosat se asezonează cu sare și piper, se gătește pe grătarul încins, pe toate fețele, după care se servește cu sosul bearnaise