Antricot de vita la gratar cu sos de vita si ierburi fine – reteta
Antricot de vita la gratar cu sos de vita si ierburi fine
Ingrediente 4 porții
- antricot de vită 880 g
- ulei de măsline 10 ml
- sos demi-glacé 200 ml
- ceapă echalote 250 g
- piper boabe 2 g
- piper măcinat după gust
- sare după gust
- ierburi aromate, cimbru, foi de dafin după gust
MOD DE PREPARARE
- Antricotul se marinează cu ierburi și se gătește la grătar.
- Sosul se realizează prin reducerea vinului roșu cu ceapa echalote, piper boabe, piper măcinat, cimbru, foi de dafin până când se formează o cremă peste care se adaugă sosul demi glacé și se mai fierbe timp de 3 minute pentru uniformizarea gustului.
- Se condimentează cu sare și piper, se strecoară și se servește cu ierburi fine tocate, separat sau alături de bucățile de vită.