Amandine reteta: ingrediente necesare si mod de preparare

0
Amandine
Ingrediente:
  • Amidon 3 linguri grame 
  • Cacao 80 grame
  • Ciocolata 200 grame
  • Faina 3 linguri+260 gr grame
  • Lapte 500 ml
  • Margarina Unirea Original 150 grame
  • Oua 9
  • Praf de copt 1 pachet
  • Zahar tos 14 linguri+300gr grame
  • Zahar vanilat 2 grame 
Alte ingrediente:
  • 75 ml frisca lichida
  • 3 cani de apa+6 linguri de apa
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de rom
Mod de preparare
Blat:
6 oua, 6 linguri de apa rece, 300 g zahar, 260g faina+30g cacao (aici puteti jongla cu proportiile, cantitatea de faina este de 300 g, dar scadeti din cantitate cata cacao vreti sa puneti, 20 g faina=10 g cacao cand vreti sa inlocuiti), 1 praf de copt, zahar vanilat sau esenta de care vreti.
  • Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul si apa, puse treptat. Se incorporeaza si galbenusurile.
  • Faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se pune in compozitie (in acelasi timp aprindem cuptorul sa se incalzeasca) 
  • Compozitia se toarna in tava in care am pus hartie de copt.
  • Se da la cuptor la foc potrivit sise tine pana trece testul scobitorii 

Crema: 1/2 l lapte, 3 galbenusuri, 3 linguri amidon alimentar(50 g), 3 linguri de faina (70 g), 6 linguri zahar (110 g), 4 linguri cacao(50 g), 150g margarina, 2 linguri zahar pudra(50 g).

  • Se amesteca zaharul, faina, amidonul si cacao, se adauga si cele 3 galbenusuri, apoi si laptele si se amesteca bine pt omogenizare.
  • Se pune pe foc mic si se amesteca in continuu, casa nu se prinda, pana se ingroasa. Cand e gata, se pune la racit.
  • Se bate spuma margarina cu cele 2-3 linguri de zahar pudra. Din crema racita se pune cate un pic in bolul cu margarina batuta si se mixeaza pana se incorporeaza toata budinca. 
  • Sirop: 8 linguri zahar, 3 cani apa; 
  • Glazura: 200 g cioco (alegeti ce vreti, amara, cu lapte), 75 ml frisca lichida.
  • Siropul il facem din zahar ars: Se pun 8 linguri de zahar intr-o craticioara de inox la foc mic si amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda (secretul e sa nu se faca maro zaharul si sa nu faca bule ).
  • Cand totul a devenit lichid stingem cu o cana de apa rece si cand incepe din nou sa fiarba mai adaugam inca 2 cani de apa.
  • Este gata cand totul e un lichid foarte frumos si clar. Se lasa la racit.
  • Se uda folie alimentara si se pune pe tava (marginile se lasa mult afara pt ca se va acoperi blatul) si se pune o parte din blat (s-a taiat blatul in doua de-alungul) – se insiropeaza si se unge cu crema – se pune a 2-a parte de blat si se insiropeaza dupa care se acopera cu marginile foliei alimentare si se da la frigider peste noapte (minim 8 ore)
  • Glazura se face punand pe foc 75 ml frisca lichida in care am rupt 2 ciocolati. Se amesteca pe foc pana la dizolvarea bucatilor de ciocolata.
  • Se toarna peste blatul taiat bucati
  • Se orneaza cu crema.

Lasă un răspuns