Amandine reteta: ingrediente necesare si mod de preparare
- Amidon 3 linguri grame
- Cacao 80 grame
- Ciocolata 200 grame
- Faina 3 linguri+260 gr grame
- Lapte 500 ml
- Margarina Unirea Original 150 grame
- Oua 9
- Praf de copt 1 pachet
- Zahar tos 14 linguri+300gr grame
- Zahar vanilat 2 grame
- 75 ml frisca lichida
- 3 cani de apa+6 linguri de apa
- 2 linguri zahar pudra
- esenta de rom
- Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul si apa, puse treptat. Se incorporeaza si galbenusurile.
- Faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se pune in compozitie (in acelasi timp aprindem cuptorul sa se incalzeasca)
- Compozitia se toarna in tava in care am pus hartie de copt.
- Se da la cuptor la foc potrivit sise tine pana trece testul scobitorii
Crema: 1/2 l lapte, 3 galbenusuri, 3 linguri amidon alimentar(50 g), 3 linguri de faina (70 g), 6 linguri zahar (110 g), 4 linguri cacao(50 g), 150g margarina, 2 linguri zahar pudra(50 g).
- Se amesteca zaharul, faina, amidonul si cacao, se adauga si cele 3 galbenusuri, apoi si laptele si se amesteca bine pt omogenizare.
- Se pune pe foc mic si se amesteca in continuu, casa nu se prinda, pana se ingroasa. Cand e gata, se pune la racit.
- Se bate spuma margarina cu cele 2-3 linguri de zahar pudra. Din crema racita se pune cate un pic in bolul cu margarina batuta si se mixeaza pana se incorporeaza toata budinca.
- Sirop: 8 linguri zahar, 3 cani apa;
- Glazura: 200 g cioco (alegeti ce vreti, amara, cu lapte), 75 ml frisca lichida.
- Siropul il facem din zahar ars: Se pun 8 linguri de zahar intr-o craticioara de inox la foc mic si amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda (secretul e sa nu se faca maro zaharul si sa nu faca bule ).
- Cand totul a devenit lichid stingem cu o cana de apa rece si cand incepe din nou sa fiarba mai adaugam inca 2 cani de apa.
- Este gata cand totul e un lichid foarte frumos si clar. Se lasa la racit.
- Se uda folie alimentara si se pune pe tava (marginile se lasa mult afara pt ca se va acoperi blatul) si se pune o parte din blat (s-a taiat blatul in doua de-alungul) – se insiropeaza si se unge cu crema – se pune a 2-a parte de blat si se insiropeaza dupa care se acopera cu marginile foliei alimentare si se da la frigider peste noapte (minim 8 ore)
- Glazura se face punand pe foc 75 ml frisca lichida in care am rupt 2 ciocolati. Se amesteca pe foc pana la dizolvarea bucatilor de ciocolata.
- Se toarna peste blatul taiat bucati
- Se orneaza cu crema.