6 Octombrie – Ziua mondială a Zâmbetului (World Smile Day)

1

 

Ziua mondială a zâmbetului (World Smile Day)

este aniversată, în 2017, la 6 octombrie.

      Se spune că zâmbetul ajută la întinerire. Pe lângă acest lucru, este vineri, deci poți considera că ești la un pas de weekend. Dacă aceste motive nu sunt suficiente pentru a te face să zâmbești, îți mai dau un motiv: este Ziua Mondială a Zâmbetului. Așadar, frumos este să-l serbăm cum se cuvine și să zâmbim întreaga zi. 😛

Ziua Mondială a Zâmbetului (World Smile Day) este aniversată în prima zi de vineri a lunii octombrie.

 • zambet-1
  Ziua a fost inițiată de către americanul Harvey Ball, creatorul imaginii “feței zâmbitoare” (Smiley Face), în 1963, reprezentând un buton galben cu două puncte și o paranteză “închisă”.

 • Totul a început când pictorul american Harvey Ball a fost angajat de o companie de asigurari pentru a crea o faţă zâmbitoare care să ridice moralul angajaţilor. Ball a creat celebrul Smiley Face, (faţa galbenă rotundă cu doi ochi şi un zâmbet larg), în doar 10 minute şi a fost plătit pentru desenul său cu 45 de dolari. Smiley Face a intrat în cultura populară ca simbol al bunăvoinţei şi al veseliei, imaginea fiind folosită pentru a exterioriza emoţiile pozitive, în special în mesajele transmise prin poşta electronică. Harvey Ball afirma că niciodată în istoria omenirii şi a artei nu a fost creat nimic mai simplu, dar pe înţelesul tuturor, care să aducă atîta bucurie, fericire şi plăcere.

     Imaginea creată de Harvey Ball a devenit în decursul anilor simbolul cel mai ușor de recunoscut pe planetă, pentru stările de fericire, bucurie și voie bună.

     Preocupat de supra-comercializarea simbolului său și de modul în care sensul original al acestuia risca să se piardă în repetarea constantă de pe piață, Harvey Ball a lansat ideea de a dedica o zi zâmbetului. El ales prima zi de vineri a lunii octombrie pentru a aniversa Ziua Mondială a Zâmbetului.

     În 1963, artistul american Harvey Ball a creat imaginea „față zâmbitoare” (smiley face), reprezentând un buton galben cu două puncte și o paranteză „închisă”, pe care, în prezent, oamenii de peste tot din lume o folosesc cu scopul de a-și exterioriza emoțiile pozitive. Harvey Ball a realizat această imagine pornind de la premisa că toți oamenii ar trebui să acorde o zi dintr-un an pentru a zâmbi, a face gesturi frumoase și a-i face pe alții să zâmbească, potrivit www.worldsmileday.com.

 • Preocupat de comercializarea excesivă a simbolului său și de modul în care sensul original al acestuia risca să se piardă în repetarea constantă de pe piață, Harvey Ball a lansat ideea de a dedica o zi zâmbetului.

 • zambetZiua mondială a zâmbetului a fost marcată pentru prima dată în 1999, în orașul natal al lui Harvey Ball, Worcester. În același an, Harvey Ball a fondat și World Smile Corporation, care avea să fie sponsorul anual al evenimentului internațional. Evenimentul a continuat să fie aniversat și în anii următori, devenind cunoscut în întreaga lume. Fundația Harvey Ball World Smile, creată după decesul lui Harvey Ball, în 2001, a devenit sponsorul oficial al Zilei mondiale a zâmbetului.

 • Imaginea creată de Harvey Ball a devenit, în decursul anilor, simbolul cel mai ușor de recunoscut de pe planetă, pentru stările de fericire, bucurie și voie bună.

 • În numeroase orașe din Europa, Asia, America de Nord și America de Sud, se organizează în fiecare an manifestări care includ spectacole cu clovni, picturi pe față, prezentări de povești, teatru de păpuși, concursuri de baloane, manifestări care să stârnească zâmbete etc.

 • Organizatorii încurajează, de asemenea, pe toată lumea să facă fotografii sau video-uri de la evenimentele locale organizate cu ocazia Zilei mondiale a zâmbetului și să le posteze pe rețelele de socializare cu tag-ul World Smile Day.

 

1 Comentariu
 1. Florescu Angelica spune

Lasă un răspuns