Clatite cu dulceata: ingrediente si mod de preparare

0

Clatite cu dulceata

 

Ingrediente :

  • 150 g faina,
  • 400 – 500 ml lapte,
  • 1-2 oua,
  • 1 lingura rom sau esenta,
  • 1 lingura de ulei,
  • un varf de cutit de sare,
  • coaja de lamaie
  • dulceata

 

MOD DE PREPARARE

  • Intr-un castron mare se pun galbenusurile, uleiul, romul, sarea, 50 ml lapte, coaja de lamiie (optional) si se bat cu lingura ca sa se amestece;
  • Se adauga apoi faina, se amesteca bine si se freaca cu o lingura pana compozitia nu mai are cocoloase.
  • Se subtiaza cu restul de lapte, turnat putin cate putin la inceput, amestecand bine de fiecare data pina cind se omogenizeaza compozitia;
  • Laptele se poate inlocui total sau partial si cu sifon.
  • Albusul se bate spuma tare, dupa care se amesteca cu restul compozitiei.
  • Clatitele se ung cu dulceata si se rasucesc, de preferat cat sunt calde.

Lasă un răspuns