13 mai – Ziua Internațională a Dorului

Astăzi, 13 mai, România sărbătorește Ziua Internaţională a Dorului. „Vouă de ce vă este dor?”

   Ziua Internaţională a Dorului este o sărbătoare creată în 2015 de trupa VUNK, care a vrut să dedice această zi tuturor celor care se simt departe de ţară, de cei dragi sau de copilărie.

   – Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, a explicat care sunt motivele care l-au determinat pe el şi pe ceilalţi membrii ai trupei să vină cu iniţiativa creării unei Zile Internaţionale a Dorului.

    ”Ne plângem că ne e dor de cineva sau de ceva, iar de la a recunoşte acest lucru şi până la a face ceva în acest sens este cale lungă. Deseori, spunem că ne e dor de părinţi, dar cu greu ne găsim timp să îi sunăm. Deseori, spunem că ne e dor de locurile copilăriei, dar rareori ne facem timp ca să mergem acolo. Plecând de la acest lucru şi de la faptul că spunem deseori că sărbătorim tot felul de zile care nu ne aparţin, precum Halloween-ul sau Valentine’s Day, am zis să propunem românilor Ziua Dorului, o zi în care să luăm atitudine în ceea ce priveşte acest sentiment”, a declarat Cornel Ilie.

Astfel, pe 13 mai românii pot celebra Ziua Internaţională a Dorului, urmând tradiția născută recent, dar devenită atât de îndrăgită într-un timp scurt.

1 Comentariu
  1. Mariana Soponaru spune

Lasă un răspuns