Pulpe de pui cu legume sotate și castane confiate

0
Pulpe de pui cu legume sotate și castane confiate

INGREDIENTE 

  • 2 pulpe mari de pui
  • 9 castane confiate
  • 3 morcovi
  • ½ de rădăcină de țelină
  • 1 ardei gras
  • ½ de rădăcină de țelină
  • Tulpini de țelină (apio)
  • Frunze de mentă
  • 1 rodie (un pahar cu boabe)
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 1 măr verde
  • 2 cepe eșalotă
  • Sare
PENTRU MARINADĂ:
 
1 pahar de ketchup, ½ depahar de oțet de vin roșu, ½ depahar de miere de albine mai subțire, ½ de pahar de sos de soia, 8 căței de usturoi, 200ml de apă, 5 cuișoare, 1 lime, 1 fir de rozmarin, 1 fir de cimbru, 3 linguri de zahăr brun, piper negru zdrobit

MOD DE PREPARARE

  • Preparăm marinada pentru pulpele de pui. Punem într-o oală mai mare ketchup-ul, oțetul de vin roșu, mierea, soia, 8 căței de usturoi tocat mărunt, 1 pahar de apă, cuișoare zdrobite, zeama de lime, rozmarinul, cimbrul tocat, zahărul brun, piper negru zdrobit. Fierbem totul 5-6 minute, ca să iasă toate aromele. Lăsăm la răcit, apoi punem înăuntru pulpele de pui și le lăsăm o noapte în sosul rece, care acoperă carnea.
  • Tăiem în cubulețe mici morcovul, țelina, apio și ardeii și leorganizăm separat, în grămăjoare. Fierbem separat, în apăcu sare, al dente, morcovii, țelina, ardeii. Îi scoatem și-i păstrăm tot în grămăjoare diferite. Tăiem 6 dintre castane în sferturi, iar 3 le păstrăm pentru decor. Tocăm 7-8 frunze de cimbru și rozmarin.
  • Scoatem pulpele din marinadă. Nu dăm jos sosul de pe ele, dar curățăm capetele oaselor, pe care le învelim în staniol. Le așezăm într-o tavă mică din sticlă termorezistentă și le dăm la cuptor cam o oră, la 160 C. Le verificăm înfigând în ele o scobitoare.
  • Când sunt gata, luăm o tigaie mai mare, cu ulei demăsline, în care sotăm ceapa eșalotă, iar apoi punem toate legumele (morcov, ardei, țelină), cimbrul și rozmarinul. Le sotăm puțin, cu sare, piper și mentă. Dăm tigaia deoparte, adăugăm boabele de rodie și castanele, apoi le scuturăm de 2-3 ori

Lasă un răspuns