Pui cu salvie si legume – reteta si mod de preparare

0

Pui cu salvie si legume

INGREDIENTE

  • 4 pulpe superioare mari (cca800g),
  • un ardei gras,
  • 2 cartofi mari,
  • 2 catei usturoi (optional),
  • un dovlecel mediu,
  • sare, piper,
  • o lingurita salvie uscata,
  • 8-10 rosii prunisoara,
  • o rosie mare bine coapta

MOD DE PREPARARE

  • Pregatirea acestui pui cu salvie si legume este foarte usoara si rapida, adica odata curatate si spalate legumele, se feliaza dupa bunul plac si se aseaza intr-un vas termorezistent. Se sareaza, se pipereaza, se adauga daca se doreste 1-2 catei de usturoi zdrobiti cu lama cutitului sau tocati grosierse stropeste cu o cescuta de apa (cam 50 ml)sa nu se usuce legumele.
  • Pulpele se spala, se sareaza, se pipereaza dupa gust si se aseaza deasupra legumelor. Se presara salvie uscata peste ele, se acopera vasul cu capac sau folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit pana legumele sunt bine aburite.
  • Dupa vreo 30 de min se descopera vasul si se adauga rosia data pe razatoare, fara pielita, astfel incat legumele sa capete putin sos care va fi aromat de salvie.
  • Se mai lasa vasul la cuptor atat cat carnea sa se rumeneasca pe ambele parti. Nu mai e nevoie de adoas de grasime pentru ca cea lasata de pulpe va fi suficienta.

Lasă un răspuns