Pui Caprese – reteta, ingrediente si mod de preparare

0

Pui Caprese

Ingrediente:
  • 2 piepti de pui dezosati
  • 2 cepe rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 2 lingurite boia de ardei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 400 gr mozzarella proaspata
  • 5 rosii 
  • frunze de busuioc
  • 5 linguri ulei de masline.

MOD DE PREPARARE

  • Taiem pieptul de pui cubulete si il amestecam cu ceapa taiata cubulete mici, usturoiul zdrobit, sare, piper, boia si 3 linguri ulei de masline. Lasam amestecul la marinat 2-3 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.
  • Dupa trecerea timpului de marinare, rasturnam tot amestecul intr-o tigaie teflonata, fara alt adaos de grasime si il prajim timp de aproximativ 10 minute. 
  • Ungem un vas termorezistent cu 2 linguri ulei demasline. Captusim fundul vasului cu felii de rosii, apoi adaugam felii de mozzarella si frunzulite de busuioc.
  • Adaugam apoi jumatate din cantitatea de pui, acoperim cu rosii, adaugam cealalta jumatate din carnea de pui, frunzulite de busuioc si la sfarsit incheiem cu felii de mozzarella.
  • Dam la cuptor timp de 30-40 de minute pana se gratineaza frumos.

 

Lasă un răspuns