Piept de pui cu dovlecei și topping de afine – reteta

0

Piept de pui cu dovlecei și topping de afine

INGREDIENTE
  • 200g piept de pui
  • 1 dovlecel
  • 5 lingurițe de ulei de măsline
  • 50g unt
  • 10g făină
  • Sare și piper
  • 3 frunze de salvie proaspată
  • 20g de afine
  • 20g de boabe de porumb
  • 1 linguriță de pătrunjel tocat
  • 30ml de vin alb
  • 1 lingură de apio tocat

MOD DE PREPARARE

  • Pregătim pieptul de pui, condimentându-l cu sare și piper și tapetându-l cu făină pe partea cu piele. Într-o tigaie bine încinsă punem două linguri de ulei de măsline și adăugăm pieptul de pui. Îl prăjim 4 minute pe fiecare parte, apoi îl stingem cu vinul alb și îl mai lăsăm la foc mic timp de 5 minute. Când vinul a scăzut, adăugăm untul și lăsăm la fiert până se reduce și devine un sos.
  • Tăiem dovlecelul în 6 bastonașe aproximativ egale și groase cam de 1,5 cm. Într-o altă tigaie, în restul de ulei de măsline și frunzele de salvie, sotăm la foc iute dovlecelul, apoi îl condimentăm cu sare și piper, după gust.
  • Tocăm cât mai fin frunzele de pătrunjel și apio.
  •  Într-un bol, punem boabele de afine, boabele de piperpătrunjelul și apio tocate. Amestecăm și lăsăm câteva minute, ca să se întrepătrundă cât mai bine toate aromele.

Lasă un răspuns