Paste scoici cu ciuperci

0

 Paste scoici cu ciuperci

Ingrediente
  • paste scoici
  • o conserva de ciuperci la 400g
  • o cutie rosii pasate
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cepsoara (chives)
  • 100ml ulei de masline
Mod de preparare
  • Se pune intr-o cratita apa cu sare si putin ulei sa fiarba. Cand incepe apa sa clocoteasca, reducem focul spre mic si punem pastele la fiert respectand timpul scris pe ambalaj;
  • Ciupercile le trecem intr-un set de apa, dupa care le scurgem putin si le tocam marunt;
  • Frunzele de cepsoara le tocam marunt
  • Intr-o tigaie punem 50ml ulei, ciupercile si le sotam putin pentru a evacua restul de apa din ele, dar sa nu uitati sa acoperiti tigaia cu un capac;
  • Punem peste ciupercile sotate si frunzele de cepsoara, potrivim de gust cu sare si piper, lasam 5 minute sa se imprieteneasca si luam tigaia de pe foc;
Sosul:
  • Punem in alta tigaie restul de ulei de masline, rosile pasate, frunzele de busuioc, cateii de usturoi zdrobiti cu cutitul si apoi tocati;
  • sare piper dupa gust;
  • 5 minute la foc si si sosul este gata.

Lasă un răspuns