Paste de amarant cu dovleac, somon si sos de portocale rosii

0

Paste de amarant cu dovleac, somon si sos de portocale rosii

Ingrediente:

  • 2 portii de paste de amarant si naut de la Primeal
  • 100 gr dovleac taiat marunt
  • 100 gr somon afumat
  • sucul de la 3 portocale rosii
  • 2-3 felii de portocale rosii
  • o legatura de busuioc proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite de faina de tapioca
  • 2 linguri de unt de cocos
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare si piper (roz) dupa gust

Mod de preparare:

  • Incalziti 2 litri de apa pentru paste. Puneti 1 lingurita de sare si o lingura de ulei de masline si cand apa este in clocot fierbeti pastele pentru 5 minute (se fierb mai repede decat cele din grau). Ulterior scurgeti pastele bine si ungeti-le cu putin ulei de masline.
  • In timp ce ce gatesc pastele pregatiti topping-ul pentru acestea. Taiati 100 gr dovleac cubulete cat mai mici si somonul afumat fasiute.
  • Puneti 1 lingura de unt de cocos in tigaie si cand acesta sfarie adaugati dovleacul, somonul, 2-3 felii de portocale rosii, busuioc tocat marunt si un catel de usturoi zdrobit.
  • Gatiti la foc iute pentru 7-8 minute amestecand din cand in cand. Asa, a venit si timpul sosului, care in acest caz este cireasa de pe tort.
  • Puneti intr-o craticioara o lingura de unt de cocos si lasati la topit. Luati imediat vasul de pe foc si adaugati 2 lingurite de faina de tapioca, amestecand rapid cu o lingura de lemn.
  • Adaugati treptat sucul de portocale rosii pana la omogenizare. Puneti compozitia din nou pe foc, condimentati si adaugati busuiocul proaspat tocat marunt si un catel de usturoi zdrobit in coaja.
  • Lasati pe foc circa 5 minute amestecand continuu, pana capata consistenta unui sos omogen, usor gelatinos.
  • Puneti pastele pe farfurie, adaugati topping-ul de somon cu dovleac si sosul de portocale rosii deasupra. (Pentru a se combina si mai bine aromele intre ele puteti pune toata compozitia si intr-o tigaie si lasa la foc pentru inca un minut)

Lasă un răspuns