Nocivitatea laptelui – Bolile și laptele de vacă (”Drumul spre vindecare” – extras din cartea lui Lorenzo Accera) (III)

0

 

NOCIVITATEA LAPTELUI (III)

 

     Unii sustinatori ai produselor crude iti vor spune ca lactatele sunt daunatoare doar daca sunt gatite si procesate. In stare cruda, sustin ei, au in componenta lor enzimele necesare pentru digerarea laptelui. De fapt, produsele lactate crude contin bacterii periculoase care de obicei nu se pot consuma. Cercetatorii de la Universitatea Statului Dakota de Sud au testat laptele crud de la 131 de turme de vaci si au descoperit ca acesta continea salmonella, listeria, campilobacter, yersinia, E. coli si stafilococ. Cauza unei epidemii recente de E.coli cu efecte mortale din cauza spanacului au fost fecalele lasate de o turma de bovine de la o ferma agricola din apropiere.

Conform raportului regional din Los Angeles, unele boli asociate cu patogenii proveniti din produsele lactate pot caua moartea, mai ales printre persoanele vulnerabile. In 1985, o epidemie de listeria a fost asociata cu branza fabricata din laptele crud produs in Los Angeles. O suta patruzeci si doua de cazuri au fost raportate, dintre care 48 mortale. Trei sute douazeci si patru de cazuri de salmonella s-au raportat doar in Regiunea Los Angeles din 1973, in 101 dintre care s-a consumat lapte crud. Prin amprenta moleculara, acestea au fost asociate cu aceeasi tulpina de bacterie gasita in mostrele de lapte crud.

Faptul ca laptele contine enzime nu sterge continutul acestuia de grasime si colesterol, sau de hormoni periculosi si proteine, incompatibile cu corpul nostru. Natura noastra nu este sa consumam lapte si dupa intarcare – si cu siguranta nu laptele altei specii.

Fie ca este crud sau pasteurizat, odata cu laptele consumat sau cu oricare dintre produsele sale – branza, iaurt, inghetata etc – dezvolti si boli. Laptele este „alimentul perfect al naturii”, dar pentru viței nu pentru oameni.

            
         Procesul de pasteurizare

         In 1950, la Univ.Agrara din Auchincruisce, in Anglia, timp de 3 luni, 2 grupuri de cate 8 vitei au fost alimentati cu lapte normal si lapte pasteurizat:  Alegerea nocivitatea-laptelui-3viteilor s-a facut la intamplare, si unui grup i s-a dat lapte normal, celuilalt, lapte pasteurizat. La sfarsitul experimentului, toti viteii alimentati cu lapte natural erau in conditie fizica buna, in timp ce, cei alimentati. cu lapte pasteurizat, ori erau bolnavi ori murisera prematur. Doi murisera in prima luna, unuia i s-a intrerupt experimentul pentru a fi salvat ( in prima luna) , un altul muri in a 92-a zi, adica 2 zile dupa incheierea experimentului.

Daca laptele pasteurizat nu este un alim. atat de benefic pentru vitei, nu e capabil sa le asigure o sanatate buna, cu atat mai putin este pt. oameni !  ( …. urmeaza alte ex. de experimente la animale, care duc fie la moartea acestora fie la diverse patologii)

Guntham Schwab scrie : “ In ce consta pasteurizarea? Se aduce substanta de sterilizat la o temp. intre 62 si 90 grade C.  Cu acest procedeu se verifica o diminuare a vit A si C, ca si a betacarotenului ( provit A) , se dauneaza enzimele si se altereaza sarurile osteogenetice precum si pretioasele substante proteice, biologic active. Deja la o temp intre 60 si 70 de grade C,  apare o variatie in structura albuminei. Laptele, cu un naural continut in azot proteic egal cu 58 mg %, ramane doar cu 8 mg dupa o temp. de 115 grade.  Contrar a ceea ce afirma rasunatoarea propaganda, laptele pasteurizat si sterilizat este deci un aliment carential, decalnsator de boli, ce a pierdut o lunga serie de substante biologice active prezente in laptele de vaca proaspat.   Si in plus, nu este nici macar realizat scopul principal al pasteurizarii, deoarece nu toate bacteriile sunt distruse”

Shelton scrie “ Sumtem asigurati ca 99 % din bacteriile prezente in lapte sunt distruse de pasteurizare. Acest lucru este adevarat doar in conditii ideale, si acestea cel mai ades nu se verifica in practica comerciala. Aceasta asigurare, in orice caz este devianta, incat nu precizeaza ca marea majoritate a bacteriilor distruse sunt bacteriile acidului lactic, inofensiv     (din contra sunt probiotice) , in timp ce marea majoritate a bacteriilor ce raman sunt tocmai acele bacterii periculoase. Declaratia ascunde si faptul ca bacteriile care supravetuiesc pasteurizarii ideale, se multiplica rapid, imediat dupa aceea , astfe incat la cateva ore, ele pot ajunge in numar mult mai mare decat inainte de pasteurizare. Se stie ca bacteriile acidului lactic, sunt bacterii protective, in concluzie, acestea fiind distruse, pasteurizarea face de fapt sa creasca pericolele laptelui. “

Acest lucru, chiar daca opinia generala are parere contrarie, este binecunoscut unei elite de tehnologi ai laptelui. Laptele pentru Grana padana(tip de branza italian) nu este pasteurizat.  Explica Giulio Emaldi, (1989, “ Cateva aspecte ale tehnologiei ce apartin Granei Padane Italiene”) “ Este un fapt indiscutabil, confirmat de practica, ca eventualii agenti patogeni sunt anulati de enorma cantitate de bacterii termofile ai acidului lactic.”

Wizaman si Kneiner (1938) punctualizau ca laptele crud uman si de vaca,  nu favorizeaza cresterea bacililor si streptococilor, sau doar in minima parte. Factorul care in laptele uman inhiba cresterea bacteriilor a fost botezat „inhibina”.. Acesti 2 cercetatori au demonstrat ca factorul acesta este dezactivat in momentul in care lapte este incalzit chiar la temperaturi mai mici decat cele specifice pasteurizarii.  Laptele crud, cand incepe sa se strice, devine imediat acid si este aruncat. Cand este pasteurizat nu devine acid, se descompune e drept, dar fara a prezenta un miros evident. Cu alte cuvinte nu veti sti ca este expirat deoarce nu devine ranced”

Si iradierea laptelui? Cu iradierea, continutul de vit A scade de la 135 U.I, la 80, betacarotenul de la 28 la 16, vit. B2 de la 8 la 0,9; vit C de la 30 la 2. Afirmarea ca laptele iradiat are actiune antirahitica este o inselaciune”

 Un alt procedeu care are mult scucces la consumatorii de lapte este condensarea. Laptele condensat, obtinut prin adaugarea de apa oxigenata, fosfat bisodic al citratului de sodiu, si adus in 2 reprize la o temperatura inalta, garanteaza in acest fel distrugerea completa a substantelor vitale. Moartea, in cutie, este astfel, gata pt consum. Acest lapte se mentine pe timp nelimitat nealterat, fara a fi nevoie sa fie conservat in frigider.

Si tot materie fara viata este, evident, laptele praf. Este un preparat chimic mort, caruia ii lipsesc fermentii si vitaminele, si de aceea albumina inca prezenta nu mai poate fi asimilata de organismul uman. Pentru conservare, dispunem de “optime ingrediente” deja incercate : fosfatul de sodiu, acidul paraoxibenzoic, si acidul benzoic. Laptele praf se gaseste in aproape toate alimentele pentru copii, in ciocolata, iaurt, etc.

96% din preparatele industriale destinate copiilor sunt lipsite de ORICE valoare biologica nutritiva si provoaca boli infantile daca copii vor fi alimentati exclusiv cu ele.

Dupa ce au sustras laptelui, in acest mod, substantele de inalta valoare biologica, impart binecuvantarea mea sub forma produselor chimice. Cu scopul de revitalizare si conservare, se aduga aditivii cu eficienta dovedita: acidul boric, acidul salicilic, acidul benzoic, carbonatul de sodiu. Laptelui care i-a fost aduagat apa oxigenata ca sa-l mentina mai mult timp, nu mai are deloc vitamine, este un produs patologic, complet mort.

Si alterarile? In ceea ce priveste untul, voi mentiona adugarea de grasimi straine si proasta zbatere a smantanii ( untul de buna calitate, cand este taiat la rece, trebuie sa fie omogen, si sa nu lase picaturi de lichid)   Intre cele mai obisnuite sofisticari ale branzei sunt crapaturile, care ascund deprecierea pastei lucrate, datorate mucegaiului sau insectelor. Alte sofisticari ale branzei, se refera la adaugarea de substante straine ca : margarine, conservanti, coloranti, adezivi.

A! Si apropo, sa vorbim putin si despre producatorii de inghetata, care nu sunt obligati de lege sa indice aditivii folositi in produsele lor. In consecinta, in ziua de azi, marea majoritate a inghetatelor sunt complet sintetice. Daca aveti curiozitatea sa le analizati, veti gasi prezenta urmatoarelor substante:

Glicol dietilenicosubst. chimica foarte cautata pe piata, folosita ca emulsionant in loc de oua. Este aceeasi substanta folosita in antigel si ca substanta de curatat vopseaua.;

aldeide-C 17 – folosit pt.a da gustul de cirese , este un lichid inflamabil care e folosit si in pictura ( vopsele pe baza de anilina (aminobenzen), la fabricarea obiectelor.de plastic si a cauciucurilor;  Piperonale – folosita pentru a da gustul de vanilie, aceasta este folosita si la uciderea paduchilor;  Etil-acetat- pentru gustul de ananas, este folosit si ca detergent pentru curatarea pieilor si tesuturilor, si s-a demonstrat ca vaporii sai dauneaza plamanilor, ficatului si inimii; Aldeide butirica pentru. gustul de nuci – folosit in ind constructiilor( la stucaturi,)  Amilacetat pt a da gustul de bananasi acesta folosit ca solvent a uleiurilor pt. picturi;Benzilacetatpentru. gustul de capsuni– este un solvent de nitrati.


Asa ca,  urmatoarea data cand veti fi tentati sa mancati o cupa de “banana split”, ganditi-va ca este un amestec din : antigel, solventi pt. uleiuri si nitrati si otravuri pentru  paduchi, si nu o veti mai gasi atat de atractiva.

Dar aceasta parte chimica si distructiva a fost lucrul cel mai usor de obtinut. Oamenii, si voi o stiti aceasta ( se refera la diavoli) se tem acum cel mai tare de alimentele vii, pentru ca sunt invinuite ca le-ar da bolile si moartea, in schimb apreciaza alimentele moarte care (cica ) ar trebui sa ii tina in viata.!! DAR E O VIATA DE ZOMBI !  (morti vii)

Laptele PROASPAT pe care il gasiti la magazin, este un aliment mort. Este orice afara de proaspat, este pasteurizat. Vanzarea laptelui nepasteurizat, este in ziua de azi pedepsita de lege.(nota mea : nu inca in Romania)  Ideea de “proaspat” nu va este insa negata, ea rezulta din insasi inscriptia “ PROASPAT pasteurizat”.

Concluzionand, vacile, in urma conditiilor de viata, a tratamentelor cu imunosupersoare de la hipervaccinatii, a alimentatiei, a hormonilor care le sunt injectati pentru a da  mai mult lapte, a manipularilor genetice atat a hormonilor administrati cat si a porumbului ce-l primesc ca hrana, par sa fie incontinuu intr-o stare infectioasa, mai ales la mamelè necesitand astfel tratamente cu antibiotice.  Sfidez pe oricine, care nu mananca carne, deoarece este sensibil si impresionat, si prieten al animalelor, sa deschida ochii la aceasta realitate din industria laptelui.!!

Dar sa ne intoarcem la chimie. Un articol aparut in Franta ne spune ca atunci cand vacii i se adminstreaza penicilina, aceasta va fi prezenta in laptele produs la urmatoarele 4-7 mulsuri
Circa 11, 3 tone de antibiotice sunt administrate in fiecare an in Statele Unite, animalelor, aproape de 8 ori cantitatea folosita de cetatenii americani. Atat instituita de control al bolilor  USA, Center for Disease Control, cat si Org, Mondiala a Sanat., au cerut stoparea uzului sistematic de antibiotice. Ce cantitate din aceste antibiotice ajung in laptele din supermarket-uri? Se estimeaza ca, cel putin 1600 tone.

 Deci, consumarea lactatelor inseamna ingerarea de hormoni de crestere cu caseina ( puternic adeziv),cu antibiotice si vaccinuri, cu o acumulare de pesticide.

Robert Cohen scrie : “ Am fost recent invitat sa vorbesc pentru Solidarity Conference la Penn State University. Fuse un public foarte atent, printre care se afla si un aparator al produselor cazeare. Sosi momentul intrebarilor din public, atunci el se ridica decis si protesta ptentru faptul  ca eu definisem laptele ca fiind “ pus”cu hormoni si adeziv”  si spuse ca laptele nu contine “pus” ci ca, contine celule somatice care sunt in practica globule albe moarte.  Si intr-adevar avea dreptate ! Aceasta este “pus” ! Substanta (pus) este cea pe care  adolescentii o storc din furunculele de pe fata lor, este o acumulare de grasimi si celule albe moarte. Beti lapte? Consumati “pus”.

Dupa datele prezentate in revista americana pentru produse   lactate, “ The Hoard’s Dairyman” din 25 martie 2000, in medie, un pahar cu lapte vandut in USA contine 112.899.408 celule pus. La pagina 226, un editorial arata ca in 1998 celulele pus in medie, la un litru ajunsesera la 318 milioane.

              nocivitatea-laptelui-4
 

                 MITUL  CALCIULUI  IN  LAPTE

                    – Oamenilor le place sa ingereze secretii de animale ce sunt destinate

                       cresterii vitelului, in 3 luni acesta crescand cu cel putin 60 kg. Stomacul

                       acestui animal are 4 compartimente. Consumul laptelui pe tot parcursul

                       vietii, nu era tocmai ceea ce natura avusese in plan. Oricum, numai gandul

                       ca o fiinta umana sa bea laptele de la un animal m-a facut intotdeauna sa

                       rad.  Fiintele umane concentreaza apoi hormonii cresterii (ce nu le erau

                       destinati nici lor nici copiilor lor) intr-o substanta numita “branza”.  Apoi

                       adauga zahar si congeleaza aceast concentrat de lichide, apoi adauga un

                       sos cazear cu gust de caramel si mai aduga si smantana batuta.Si iata

                       inghetata. Ughhh! Dar sa va mai zic ceva … numai gandul ca o vaca ar

                       putea consuma asa ceva, imi da fiori.

                       De ce oare lumea ignora abundenta de produse oferite de natura, preferand

                       in schimb sa bea lapte, asta eu n-am inteles-o niciodata. Ofer sute de legu-

                       me si verdeturi, si cu toate astea marea majoritate prefera : cele in otet,

                        ketchup si cartofii prajiti. Eu ofer sute de fructe dulci, si totusi majoritatea

                       abia daca mananca una pe zi, si atunci aleg banana, care a crescut la mii

                       de km distanta si  a fost culeasa inainte de maturare ( si are si conservanti)

                       Ofer zeci si zeci de cereale boabe, dar oamenii le accepta doar dupa ce

                       le-au decorticat si este consumata doar faina “creso” ( aici se face referire la

                       o varianta a graului dur, modificat genetic prin iradiere, si care reprez 90%

                       din faina ce exista pe piata atat in Italia cat si in alte tari occdentale, in

                       Australia, Argentina, USA si Canada ( nu stiu daca si in Romania o fi la fel,

                       dar cred ca da, oricum cine e interesat poate sa caute pe net) si care,

                       conform ultimelor cercetari s-ar parea ca e responsabil pentru mai nou aparuta

                       boala : celiachia ( cand organismul are intoleranta la gluten)

nocivitatea-laptelui-1

                      E deja arhicunoscut ca astronautii sufera o grava pierdere de calciu din

                        oase pe timpul sederii in spatiu. NASA a cerut deci cercetatorilor sa

                        studieze aceasta problema, si sa dea solutiile cele mai optime . Voi credeti

                        ca in acest caz, ei ar trebui sa se indoape cu lactate, caci asa ar tine

                        departe  problemele de osteoporoza, nu? Ei aflati ca de fapt, adevarul

                        este exact invers (….) Specialistii au formulat un regim alimentar pentru. astro-

                        nauti, din care laptele si derivatele au fost eliminate in totalitate.  Dr.

                        Klaper, director al Institute of Nutrition Education and Reserarch, a fost

                        Consultant al NASA in acest proiect. El explica “ Alimentatia bogata in

                        proteine, care este atat de comuna in civilizatiile dezvoltate, determina  o

                        pierdere de minerale, sustragand astfel calciu din oase pentru a neutraliza

                        substantele acide rezultate ca urmare a metabolismului proteinelor. Acest

                        fenomen se numeste “hipercalcemie indusa de proteine” si este bine-

                        cunoscut specialistilor in nutritie.” (……)

     
DACA PRODUSELE CAZEARE AR PREVENI CU ADEVARAT OSTEOPOROZA, ATUNCI INCIDENTA ACESTEI BOLI AR FI FOARTE RARA, MACAR IN USA.

In schimb nu este asa, s-a demonstrat ca natiunile care consuma cea mai mare cantitate de lactate, USA, Israel, Olanda si tarile scandinave, sufera de aceasta boala in proportia cea mai mare.( Abelow 1992, Ju 1993, Kin 1993, Russell- Aulet 1993)

Pe de alta parte, in unele natiuni din Asia, America de sud si Africa, transportul si refrigerarea laptelui nu sunt asa simple, astfel incat consumul este mult inferior chiar rar.  Si cu toate acestea, aceste populatii se bucura de oase puternice si isi iau calciu necesar din legume si verdeturi proaspete, seminte, boabe de cereale si din apa consumata.

In Grecia, consumul mediu de lapte s-a dublat din 1961 pana in 1977 ( si era si mai mare in 1985) iar incidenta osteoporozei s-a dublat si ea ( Paspati,1998) Aceeasi corelatie a fost observata si la alte natiuni occidentale (Lippuner 1997, Lips 1997, etc) in timp ce la alte populatii care au devenit deodata mari consumatoare de lactate, incidenta osteoporozei s-a triplat ( Ho 1999, Schwartz 1999….)

Osteoporoza nu este o problema de carenta de calciu, ci este o problema de aciditate marita in corp, datorita metabolizarii proteinelor animale, si ca urmare organismul, pentru a neutraliza aceasta aciditate sustrage calciu existent in oase. Pentru a sustine viata, sangele trebuie sa fie usor alcalin ( aproape de nivelul neutru al pH-ului) si pentru aceasta, va face orice cu orice cost, chiar daca trebuie sa sustraga calciul din oase.

                   

 “ S-a descoperit ca, calciul, pentru a putea fi asimilat si folosit de oase, are nevoie de un anumit  echilibru de minerale. Dr Klaper, explica ca laptele bovin are un continut extrem de mare in fosfor ceea ce impiedica asimilarea  calciului de catre organism.

Calciul neasimilat va fi expuls din organism prin urina. Aceast lucru va determina ca pH-ul urinei sa fie prea alcalin si va crea o predispozitie a persoanelor la infectii urinare.  In afara de aceasta, “laptele de vaca este carent in magneziu si nu are bor” scrie dr.  Ryke in cartea sa “ The Food of Champions” , “ ceea ce face imposibila utilizarea continutului sau in calciu de catre om”  Deci , nu numai cercetatorii de la NASA , dar si antrenorii de campioni olimpici sfatuiesc trecerea la o alimentatie fara produse cazeare.  Priviti vacile . Calciul de origine vegetala este cel mai bun. Este echilibrat de magneziu, a carui prezenta este esentiala pentru absorbtia calciului, acelasi lucru fiind valabil si pentru. bor, element care se gaseste exclusiv in vegetale. In acelasi mod si persoanele care nu consuma lapte si derivate, obtin calciu necesar din vegetale. Surse bune de calciu sunt : broccoli, varza de Brussel, varza, orice tip de fasole si mazare, crealele integrale, stafide, nuci, si mai ales semintele : de floarea soarelui, de susan, etc)   Si acestea sunt si sursele pentru. care au optat cercetatorii de la NASA cand au stabilit meniul pt cosmonauti (…)

Cateodata, oamenii de pe Terra, nu-si dau seama ce pret trebuie sa plateasca pentru. anumite stiluri de viata si obiceiuri, cate-odata pare sa predomine doar opinia “predata” de partile interesate financiar ( de prea mult timp si cu prea multa agresivitate) chiar daca aceasta este exact opusul adevarului.  Dsr in situatii atat de delicate, cum sunt misiunile spatiale, unde “adevarul” este masurabil si de maxima importanta, nu trebuie sa ne uimeasca ca o alimentatie fara lactate este o alegere obligatorie.

Dr. Klaper ( cerceatator la NASA) mai aduga “ Proteinele din laptele de vaca precum si alte substante componente ale acestuia, au un rol important in numeroase patologii ca : astma, artrita reumatoida, infectiile repetate ale urechii, eczeme, colite, si numeroase alte patologii autoimune. Sa nu fiti surprinsi daca dupa cateva saptamani in care nu ati consumat lactate, organismul vostru se va simti mult mai bine si va functiona mult mai bine, in diverse moduri: mai putin mucus in corp, mai putin gaz intestinal, mai putine secretii nazale, si asa mai departe, si pentru. alte simptome pe care le veti descopei ca au fost corelate cu consumul de lapte”

lapte-animal        
  MITUL PROTEINELOR

        Atunci este necesar sa amintesc ca laptele matern, pe care D-zeu l-a destinat

     cresterii rapide a puiului de om, contine in medie doar 1,4% proteine. Si aceas-

                ta doar cand cresterea este rapida, si cere formarea unui mare numar de celule

                noi. Dar cand ajunge la maturitate, nevoia de proteine va fi mult mai mica, cam

                o treime din cea necesara copilului.  1,4 % reprezinta doar o medie, caci conti-

                nutul de proteine din laptele uman se diminueaza de la saptamana la saptama-

                na, pentru a se adapta incetinirii ritmului de crestere a copilului. Incepe cu 2 % in

                prima sapt.de viata, apoi scad la 1,2 % pana in a 8-a sapt. Si apoi se

               stabilizeaza  cam la 1,1 %. Animalele caracterizate de o crestere mai rapida au

               un continut mai ridicat de proteine in lapte, de ex. pisica, care isi dubleaza

               greutatea de la nastere in numai 7 zile, adica de 26 de ori mai rapid decat copilul,

               are in laptele matern ( de pisica) un procent de proteine de 9,5%. Un vitel isi

               dubleaza greutatea in 47 de zile, si de aceea are un procent de 3,5%de proteine

               Unui copil in schimb, ii trebuiesc 180 de zile pt. a-si dubla greutatea.

               Maimutele, care sunt mult mai puternice decat oamenii, traiesc cu o dieta de

               fructe ce contin in medie 0,2 pana la 2 %, echivalenta cu concentratia proteica

               din laptele uman. Omul si primatele (maimutele) sunt atat de asemanatoare

              (99% din materialul genetic identic) incat odata, dr. Ryke, le ceru studentilor sai

               sa recunoasca daca un intestin fusese al unui barbat sau al unei femei. Nimeni

               nu stiu sa spuna ca de fapt era al unui cimapanzeu. Daca cimpanzeii ar fi avut .

               nevoie de 60 de gr. proteine /zi, eu mi-as fi dat seama cu siguranta, si chiar si voi

               Si totusi ei cresc avand o structura si o forta extraordinara. Si ce anume au

               mancat pentru. milioane de secole, daca nu o alimentatie bazata pe plante, in princi-

               pal fructe?  Fiintele umane, nu sunt proiectate, nici anatomic nici fiziologic, pentru. a

               avea o dieta atat de bogata in proteine cum afirma cei care sunt alesi ca nutritio-

              nisti de industria laptelui din ziua de azi.Pana acum cativa ani,expertii spuneau

              ca omul are nevoie de 60 gr. /zi de proteine. Cercetarile medicale au demonstrat

              ca o medie de 12 gr/zi de proteine sunt suficiente.(…..)

              Albanese si Orto admit ca “eficienta utilizarii proteinelor este diminuata cand canti

              tatea ingerata este excesiva” Incercati sa dati o cantitate mare de proteine iepu-

              rilor sau vacilor. Veti constata ca si acestea se imbolnavesc progresiv. Experi-

              mentul facut de Laymen si Kayonad a concluzionat ca iepurii (care sunt foarte

              sensibili la mancarurile proteice, caci prin metabolizare elimina o mare cant . de

              acizi) ce au fost alimentati cu produse lactate au murit de acidoza.

              Toate  zarzavaturile contin proteine, legumele si cerealele sunt bogate in proteine

               pana si fructele contin mici cantitati.

     Continutul proteic al alimentelor

                  Denumire                          gr.prot./100 gr. alim

                 Fructe                                  0,5 – 1,5

                 Lapte uman                               1,1

                 Orez decorticat                          2,0

                 Orez integral                              2,5

                 Zarzavaturi                             0,5 – 3,5

                 Seminte germinate                2  –  4

                 Fasole fierte                              8

                 Nuci, seminte                        10- 25

                confruntati cu :

                  lapte de vaca                            3,5

                   branzeturi                             14  –  20

CAPITOLUL  5    

NU VEI STRIGA IN VAN  IMPOTRIVA BOLILOR

    “ Sunt invitacawt in toate regiunile din Statele Unite sa tin conferinte si ceea ce se intampla apoi, este ca persoanele  pe care le intalnisem, cu patologii cronice, ma recontactau dupa cateva luni si imi spuneau ca simtomele ce le aveau se diminuisera sau ca erau chiar pe cale de insanatosire. Da, miracolele se intampla, si unul din secretele mele pt. aceasta este : pur si simplu nu mai consumati lactate sau produse care sa le contina. Oricine poate sa beneficieze de pe urma acestui sfat, si pt. multi, beneficiile vor fi miraculoase”  Dr. Raymond Francis, martie 1999

         Urmeaza in acest capitol, o lista intreaga de boli care sunt determinate de consumul lactatelor, cu explicatii si liste intregi cu bibliografii ( ce contin sutdiile medicale efectuate pt. bolile respective in toata lumea, de diversi cercetatori)  Nu-l mai traduc, doar am sa enumar bolile enuntate, si voi lasa si adresa site-ului unde puteti gasi cartea in original, in caz ca cineva este interesat de bibligrafie ( majoritatea este in engleza)

   

BOLILE SI LAPTELE DE VACA , INDEX ALFABETIC

  nocivitatea-laptelui-5 A – Acnee, anemie, angina pectorala, apendicita, artrita, astm, autism (una din cauze, pt. ca aici sunt implicati mai multi factori) , sindromul deficitului  de atentie, alergii, nu consumati lactate cat timp alaptati.

   B – morbul lui Behcet ( este o boala privind un grad inalt de permiabilitate intestinala)

   C– Cancer, candida, cardiopatie ischemica, cataracta, celulita, chiste ovariene, colesterol , colon iritabil, congestie nazala, constipatie., perturbari comportamentale, colici, morbul lui Crohn

   D – Depresii, diabet, diaree cronica,

   E – emicrania, enurezis nocturn, enteropatia, epilepsia

   F –   ficat                                      

   H – hernie, hirsutism

    I  – infarct miocardic,

   O – osteoporoza, otita, oboseala cronica

   P – plamani

   R – rinichi, reflux gastroesofagen, rinite, raceli repetate

   S – sexualitate precoce, scleroza multipla, spondilita anchilozanta, schizofrenia, somn nelinistit

   T – tiroida

   U – urticaria

Lasă un răspuns