Doua retete cu efect energizant benefice sanatatii

0

Doua retete cu efect energizant benefice sanatatii

Doua retete cu efect energizant benefice sanatatii

  Va prezentam doua retete care se caracterizeaza in principal prin cresterea nivelului de energie in organism, intrucat contin ingrediente pur naturale, astfel incat energia creata organismului nu produce efecte secundare ca in cazul energizantelor ce se gasesc, dupa cum prea bine cunoasteti, pe toate rafturile din magazine.

Cereale energizante cu portocale

Cantintate obtinuta: 12 căni (3 l)

  Reteta de fata nu contine niciun fel de zahăr adăugat, cu exceptia zaharurilor naturale din fructele uscate si din nectar, aceasta fiind o alternativă sănătoasă la cerealele pe care le puteti găsi în comert, in continutul carora se regasesc zaharuri modificate genetic.

Mod de preparare

  • Preîncălziti cuptorul la 150°C
  • 2 tăvi cu margini

Ingrediente

  • 4 căni fulgi de ovăz – 1 l
  • 1 cană prune uscate tocate, fără adaos de sulf (puteti folosi si mere) – 250 ml
  • 1 cană migdale tocate grosier – 250 ml
  • 1 cană nucă de cocos măruntită, neîndulcită optional – 250 ml
  • 3/4 cană seminte de floarea-soarelui, crude, neindulcite – 175 ml
  • 1/2 cană mei etiopian integral – 125 ml
  • 1/2 cană caise uscate tocate, fără adaos de sulf – 125 ml
  • 1/2 cană stafide – 125 ml
  • 1/4 cană seminte crude de dovleac – 50 ml
  • 1 cană nectar de agave sau sirop de orez brun – 250 ml
  • 1/4 cană ulei de cocos – 50 ml
  • 1/2 cană curmale tocate -125 ml
  • 2 lingurite scortisoară măcinată si Coaja rasă de la o portocală – 10 ml

1. Puneti intr-un bol ovăzul, prunele uscate, migdalele, nuca de cocos (dacă folositi), semintele de floarea-soarelui, meiul etiopian, caisele, stafidele si semintele de floarea soarelui

2. Incălziti nectarul de agave si uleiul de cocos la foc mediu intr-o oală mică. Adăugati curmalele, scortisoara si coaja de portocală. Fierbeti, amestecând constant, până când curmalele sunt moi si amestecul s-a  ingrosat, pentru aproximativ 5 minite. Turnati peste cereale si amestecati bine.

3. Distribuiti  amestecul in mod egal pe foile de copt si intindeti intr-un strat subtire. Coaceti la cuptorul preincalzit amestecand o data la 10 minute, timp de 40 de minute sau până când cerealele si nucile s-au prăjit si au o culoare aurie. Lăsați se răcească pe foile de copt. Cu o spatulă metalică, incercati să desprindeti amestecul de pe foaia de copt, odată ce se racesc.

4. Puteti sa păstrati cerealele intr-o cutie cu inchidere ermetica la temperatura camerei pentru 2-3 săptămâni sau în frigider pentru 2 luni.

VARIANTE

  • Adăugati dupa bunul plac orice tip de nuci, seminte si fructe uscate
  • Folositi coajă rasă de lămâie in locul celei de portocala

Doua retete cu efect energizant benefice sanatatii

Batoane energizante cu cereale integrale

Cantitate obtinuta: 20 batoane

Aceste batoane sunt gustarea ideală pentru oamenii activi.

Mod de preparare

  • Preincălzifi cuptorul la 190°C
  • Foaie de copt cu margini
  • Tavă de 2 litri unsă cu ulei

Ingrediente

  • 1 cană nuci tocate grosier – 250 ml
  • 1/2 cană n seminte de susan – 125 ml
  • 2 căni cereale cu portocală sau granola- 500 ml
  • 1+1/2 căni cereale din orez brun, neindulcite – 375 ml
  • 1 cana cirese sau merisoare uscate – 250 ml
  • 1/4 cana seminte de in – 50 ml
  • 2 linguri seminte întregi de chia – 25 ml
  • 1 lingura  sare de mare – 15 ml
  • 1/2 Cana sirop de orez brun sau nectar de agave -125 ml
  • 2 linguri ulei de cocos – 25 ml
  • 2 lingurite extract de vanilie – 10 ml
  1. Puneti pe o foaie de copt nucile si semintele de susan. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 5 minute sau până când au căpătat o usoară culoare maronie.

2. Intr-un bol mare, puneti cerealele cu portocale, cerealele din orez, ciresele, semintele de in, semintele de chia, sarea si nucile prăjite, precum si semințele de susan.

3. Încălziti siropul de orez într-o oală la foc mediu-mare, până când începe să fiarbă usor. Luati de pe foc si adăugati uleiul de cocos si vanilia. Amestecați până când uleiul de cocos s-a dizolvat. Adăugati peste amestecul de cereale. Apăsati pe foaia de copt si lăsati deoparte pentru 15 minute. Tăiati pătrate de 5 cm.

4. Putesti sa păstrati într-un recipient cu închidere ermetică pentru 2 săptămâni. In frigider, le puteti păstra până la o lună.

Va doresc pofta buna si o viata plina de energie si sanatate!!!

VaDoua retete cu efect energizant benefice sanatatii

Lasă un răspuns